ΕΛΛΑΔΑ

Το DNA θα λύσει το γρίφο της υπόθεσης με τη μικρή Βαλεντίν

το-dna-θα-λύσει-το-γρίφο-της-υπόθεσης-με-τη-200613

«Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ». Η φράση αυτή του δικηγόρου του πατέρα της μικρής Βαλεντίν, Βασίλη Νουλέζα, αποτυπώνει σε λίγες λέξεις το θρίλερ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη γύρω από την υπόθεση με το 7χρονο κοριτσάκι, που όπως αποδείχθηκε βρίσκεται στη Γαλλία και είναι καλά.

Τα αναπάντητα ερωτήματα και τα θολά σημεία είναι πολλά. Οι αρχές συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες για να βρουν την αρχή του νήματος, καθώς η στάση του πατέρα, οι αντιφάσεις τις οποίες έχει πέσει και τα ψέματα που έχει πει, δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα απ’ όσα έλυσε ο εντοπισμός του παιδιού στη Γαλλία.

«Από την πρώτη στιγμή, παροτρύνω τον πατέρα να πει την αλήθεια. Δεν υπήρχε λόγος να φτιάξει όλο αυτό το σενάριο» είπε ο Βασίλης Νουλέζας μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο.

Ο δικηγόρος του Αμπελκά αποκάλυψε ότι ο εισαγγελέας, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε χθες ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν και του άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ήταν οργισμένος και προειδοποίησε τον κατηγορούμενο πως αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κατηγορηθεί ακόμη και για αρπαγή!

Αν και είπε πως «πιστεύω ότι είναι ο βιολογικός πατέρας», ο Βασίλης Νουλέζας πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή ζητά από τον εντολέα του να προσκομίσει πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι είναι ο πατέρας του παιδιού. «Δεν μπορώ να βεβαιώσω δημόσια τίποτα. Από την πρώτη στιγμή του είπα μέσω της πρεσβείας του Κονγκό να ζητήσουμε πιστοποιητικό γεννήσεως γιατί είπε ότι το έχασε. Θα ήθελα να το έχω την Παρασκευή που θα απολογηθεί στον ανακριτή», τόνισε.

Χαρακτηρίζοντας «ανόητη» τη συμπεριφορά του πελάτη του, ο Βασίλης Νουλέζας είπε ότι ο Αμπελκά τον εξουσιοδότησε να «ζητήσω συγγνώμη».

Σε ό,τι αφορά στη γυναίκα που εμφανίστηκε στη Σεντ Ετιέν και υποστήριξε ότι είναι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν, ο Βασίλης Νουλέζας είπε ότι έχει κι εκείνη και η αδερφή της ευθύνη για την τέλεση του πρώτου αδικήματος (σ.σ. για το γεγονός πως η Βαλεντίν έφυγε από την Ελλάδα με χαρτιά που ανήκουν στην πρώτη της ξαδέρφη) και επανέλαβε ότι ο πελάτης του ισχυρίζεται ότι «είχε χάσει τα ίχνη της μητέρας τα τελευταία 3 χρόνια» και «τη βρήκε τον Μάρτιο του 2019». Επίσης, είπε ότι κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης που έγινε για να διαπιστωθεί ότι το παιδί που βρέθηκε στη Γαλλία, είναι η μικρή Βαλεντίν, το κορίτσι ήταν ήρεμο και σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Τι λέει ο πατέρας της Βαλεντίν

Ο άνδρας που οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, αρχικά παρουσίαζε στους αστυνομικούς την ιστορία πως η μικρή Βαλεντίν έφυγε από το σπίτι, στο Παγκράτι, για να πάει στο σούπερ μάρκετ και δεν επέστρεψε ποτέ.

Μετά από ώρες καταθέσεων κι αφού οι αστυνομικοί είχαν αμφιβολίες για όσα έλεγε λόγω αντιφάσεων, ο πατέρας “έσπασε” και ομολόγησε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Υποστήριξε πως δεν ήξερε ότι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν είναι ζωντανή και πως το παιδί γεννήθηκε στο Κονγκό, εκτός γάμου. Είπε ακόμη πως έχασε τα ίχνη της γυναίκας και πίστευε ότι είτε έχει αυτοκτονήσει, είτε την έχουν σκοτώσει.

Όταν ήρθε στην Ελλάδα από το Κονγκό, έμαθε μέσω συγγενικών προσώπων της συγκεκριμένης γυναίκας ότι είναι ζωντανή.

«Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μονός μου ένα κοριτσάκι» φέρεται να ανέφερε ο πατέρας.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι με την μικρή Βαλεντίν

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 12.02.2020, ένας άνδρας και είπε πως είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί τη μητέρα της μικρής Βαλεντίν.

Αμέσως από τους αρμοδίους της Πρεσβείας ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του Saint Etienne κοντά στην Λυών όπου και διαμένει με την θεία της η 7χρονη Βαλεντίν, προκειμένου να διεξαχθεί εκ νέου έρευνα.

Πράγματι οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο Τμήμα μια γυναίκα που βρέθηκε στο σπίτι που διαμένει η μικρή και ισχυρίστηκε πως είναι η μητέρα του παιδιού. Μάλιστα, είναι η ίδια που πήγε στην Αθήνα το Δεκέμβριο, προκειμένου να πάρει το παιδί, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα και το διαβατήριο της θείας του παιδιού, καθώς η ίδια βρίσκεται παράνομα στην Γαλλία.

Το παιδί το πήρε χρησιμοποιώντας το διαβατήριο ενός εκ των τριών παιδιών της θείας της Βαλεντίν και βέβαια αδελφής της, καθώς τα παιδιά μοιάζουν όπως βέβαια και οι δυο γυναίκες. Έτσι λοιπόν κατάφερε να ξεγελάσει τις αρχές στα αεροδρόμια Παρισιού και Αθηνών.

Αμέσως μετά την μυστηριώδη εμφάνιση της συγκεκριμένης γυναίκας, οι αστυνομικοί εδώ στην Αθήνα, ρώτησαν σχετικά τον πατέρα της Βαλεντίν για το εάν βρίσκεται τελικά στην ζωή η μητέρα του παιδιού. Δεν πήραν όμως κάποια απάντηση, καθώς ο ίδιος επέλεξε το δικαίωμα της σιωπής.

Όλο αυτό το διάστημα ο πατέρας μιλούσε με το παιδί του, ενώ αποκάλυψε πως μίλησε και με την μητέρα, ενώ τόνισε πως είχε ησυχάσει γιατί το παιδί ήταν σε καλά χέρια και προετοίμαζε και την δική του διαφυγή από την Ελλάδα…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου