ΕΛΛΑΔΑ

Ο «Σαούλ» του Homeland σώζει πρόσφυγες στην Λέσβο

ο-σαούλ-του-homeland-σώζει-πρόσφυγες-στην-λ-200323

Εγινε ευρύτερα γνωστός ως ο «Σαούλ» της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Homeland. Όμως ο ηθοποιός Μάντι Πατίνκικ δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες της αναγνωρισιμότητάς του.

Άφησε για λίγο πίσω τα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς και βρέθηκε στην Λέσβο δίπλα στους Σύρους πρόσφυγες που φτάνουν με τις βάρκες τους στις ακτές του Μολύβου.

«Απλά δεν το καταλαβαίνω.Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τόσοι πολλοί άνθρωποι σε τόσες πολλές χώρες μπορούν να φοβούνται αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν τόσο πολύ. Που έχουν τόσο πολύ ανάγκη, που είναι σε απόγνωση και το μόνο που ζητούν είναι ελευθερία,δικαιοσύνη» δήλωσε στην κάμερα της οργάνωσης International Rescue Committee.

Γράφοντας στην Washington Post για την εμπειρία του, ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στέκοντας δίπλα τους, δεν είναι φοβισμένους ξένους αλλά τα πρόσωπα και τις ιστορίες της δικής μου οικογένειας. Βλέποντας μια μητέρα από τη Συρία με τα δύο παιδιά της, τους δύο μεγάλους πια γιους μου…

«Οι κυβερνήσεις μας θα συνεχίσουν να εργάζονται για να αποτρέψουν περισσότερες φρικιαστικές επιθέσεις όπως εκείνες στη Βηρυτό και το Παρίσι. Αυτή είναι η δουλειά τους. Στην τηλεόραση, είναι μια δουλειά που σκοπεύω να κάνω. Αλλά ως πολίτης του κόσμου, αυτό που μπορώ να κάνω -αυτό που όλοι μπορούμε να κάνουμε- είναι να συνεχίσουμε να καλωσορίζουμε εκείνους που ξεφεύγουν από το θάνατο και αναζητούν τη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου