ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΤΙΤΑ: «Ξεκινούν κινητοποιήσεις στο OPEN»

ανακοίνωση-ετιτα-ξεκινούν-κινητοπο-199343

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού OPEN μετά την πρόταση της εργοδοσίας για το θέμα της μισθοδοσίας, αποφασίζοντας απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ να σημειωθεί ότι η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής έχει κινηθεί νομικά εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού για το θέμα των μονομελών συνεργείων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

«Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων τεχνικών του OPEN. Η συνέλευση απέρριψε την πρόταση της εργοδοσίας για την όποια μισθολογική αναπροσαρμογή, επιμένοντας στο αρχικό και κύριο αίτημα που δεν είναι άλλο από την απαρέγκλιτη τήρηση των μισθολογικών και θεσμικών όρων της τελευταίας Δ.Α. του ΟΜΕΔ.

Η Διοίκηση του σταθμού πρέπει να καταλάβει ότι για τους τεχνικούς του σταθμού, δεν τίθεται τόσο το θέμα της αναπροσαρμογής μισθών με την όποια αύξηση αλλά το μείζον ζήτημα είναι να ισχύουν και γι αυτούς, οι όροι και οι συνθήκες εργασίας που ισχύουν και στους συναδέλφους των άλλων καναλιών.

Το αίτημα αυτό έχει διατυπωθεί στη Διοίκηση εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά ως τώρα δεν είχαμε τίποτα άλλο από καθυστερήσεις και αναβολές. Γι αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι τεχνικοί του OPEN αποφάσισαν το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων από την επόμενη εβδομάδα με τα εξής αιτήματα:

1. Τήρηση κατ’ ελάχιστον των οικονομικών και θεσμικών όρων της τελευταίας Διαιτητικής Απόφασης του ΟΜΕΔ

2. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.»

Η ανακοίνωση από την ΕΤΙΤΑ τελειώνει τονίζοντας ότι «Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα», προμηνύοντας σαφώς απεργιακές κινητοποιήσεις στο OPEN αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου