ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας για την Εξεταστική Επιτροπή

στην-ολομέλεια-το-πόρισμα-της-νέας-δημ-199164

Ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι εργασίες της εξεταστικής Επιτροπής, με το πόρισμα της πλειοψηφίας να οδεύει προς συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δικό του στο οποίο υποστηρίζει ότι υπάρχουν ευθύνες από κυβερνητικά στελέχη, την ίδια ώρα που η ΝΔ εκτιμά ότι από τις καταθέσεις δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον πολιτικών προσώπων. Να σημειωθεί ότι το πόρισμα ψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση το καταψήφισε. Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δήλωσε παρών.

«Η διαδικασία που ακολούθησε η ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην ανάθεση της υλοποίησης της εν λόγω καμπάνιας ήταν απολύτως νόμιμη και διαφανής. Ειδικότερα η Κυβέρνηση ανέπτυξε την απαραίτητη στέρεα νομική βάση στο πλαίσιο της ευρύτερης νομοθετικής πρωτοβουλίας της ελληνικής Κυβέρνησης για την λήψη κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού, προχώρησε στην ανάθεση και σύναψη της σύμβασης με εξειδικευμένη εταιρεία στο σχετικό αντικείμενο και με πολύ συγκεκριμένους όρους με γνώμονα την κατεπείγουσα ανάγκη στοχευμένης ενημέρωσης του κοινού και υπό το πρίσμα της ευελιξίας που απαιτούσαν οι ίδιες οι πρωτόγνωρες, απρόβλεπτες και εξαιρετικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημική κρίση», σημείωσε η γαλάζια βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα.

Η ίδια κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: « Απεδείχθη πέραν πάσης αμφιβολίας η μη ύπαρξη τόσο ποινικών όσο και πολιτικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για τις υπό κρίση υποθέσεις, ενώ για ακόμη μια φορά η προσπάθεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υφάνει σκάνδαλα, να σπιλώσει πολιτικά και ηθικά τους αντιπάλους της και να καταστήσει την Κυβέρνηση υπόλογη χειραγώγησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και να αποδομήσει το κυβερνητικό έργο κατέπεσε παταγωδώς».

Δικαιωμένος νιώθει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει δικαιωμένος από την πρωτοβουλία να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής. «Όλες οι αιτιάσεις μας επιβεβαιώθηκαν, τεκμηριώθηκαν και ακόμη θα σας έλεγε κάποιος, όπως εγώ στην περίπτωση αυτή, διασταυρώθηκαν και διασταυρώθηκαν, μάλιστα, ως προς την ακρίβειά τους και την αλήθεια τους από μάρτυρες που ναι, μπορεί κανείς να υπογραμμίσει ότι έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία», σημείωσε με νόημα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου