ΕΛΛΑΔΑ

Ο αστικός μύθος για τον φαντάρο που έφτιαξε την τεράστια καρδιά λαξεμένη στο Χαϊδάρι

ο-αστικός-μύθος-για-τον-φαντάρο-που-έφτ-198594

Μία καρδιά από πέτρα, εμβαδού 8.250 τ.μ., η οποία είναι ορατή σχεδόν από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, έχει σχηματιστεί από τις εργασίες σε ένα παλιό νταμάρι στο Χαϊδάρι.

Ο αστικός μύθος θέλει να την έχει λαξεύσει ένας φαντάρος, ο Αλέξανδρος, που υπηρέτησε στο Χαϊδάρι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Αλέξανδρος ερωτεύτηκε και για χάρη του έρωτά του έφτιαξε στο βράχο μια καρδιά, στη θέση Κασκαντάμι (πάνω από το στρατόπεδο) και απόψε, στις 7μμ, με αφορμή τη Γιορτή των Ερωτευμένων ο δήμος Χαϊδαρίου θα τη φωτίσει.

Ταυτόχρονα στον απέναντι λόφο του προφήτη θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του ηθοποιού Μάρκου Σεφερλή. Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την ενίσχυση και τη στήριξη του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Χαϊδαρίου.


Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τις μελωδίες τους η Δήμητρα Σταθοπούλου και ο Ανδρέας Λάφης, στο πιάνο θα βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Παγιάτης, ενώ το συγκρότημα «Marianna and the Dizzy Breezes» θα ξεσηκώσει τους παρευρισκόμενους με ήχους latin και swing!

Δεν διευκρινίζεται αν η καρδιά είχε φωτιστεί και πέρυσι και οι φωτό είναι από τότε ή αν πρόκειται για προϊόν επεξεργασίας.

Φωτογραφίες: xaidarisimera.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου