ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Καρυπίδη

αντιδράσεις-για-την-υποψηφιότητα-καρ-198288

Στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται το θέμα που ανέκυψε με την υποψηφιότητα του κ. Θόδωρου Καρυπίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, o oποίος ως δημοσιογράφος έχει πάρει συνέντευξη από τον βουλευτή της Χ.Α., Ηλία Κασιδιάρη.

Με αφορμή συζήτηση γύρω από το όνομά του σχετικά με την πρόσκληση του Ηλία Κασιδιάρη σε τηλεοπτική εκπομπή του, ο κ. Καρυπίδης τονίζει ότι «η επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου δεν με προφύλαξε απ’ την αρνητική έκπληξη της προπαγάνδας των ΜΜΕ και τους αφελείς συνοδοιπόρους της, για όσα ακούστηκαν για το άτομό μου».

Η συσχέτισή μου με εθνικιστικά- ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα είναι απαράδεκτη, τονίζει ο κ. Καρυπίδης και προσθέτει: «Η στάση ζωής μου, η ιστορία και το ήθος μου είναι σε πλήρη αντίθεση μ’ αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές. Από παιδί μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, στο στενό και ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, με τις αξίες της δημοκρατίας και της αριστεράς, που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις».

«Η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που διαλύει την οικονομία της χώρας και φέρνει την κοινωνική καταστροφή, με οδήγησε στην άμεση πολιτική ενεργοποίηση. Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό κόσμο, για να μπορούμε να ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Αυτές οι κοινές στοχεύσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησαν τα επιτελεία της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καρυπίδης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η υποψηφιότητα Καρυπίδη συζητείται στην Πολιτική Γραμματεία

Το Αμερικανοεβραϊκό Συμβούλιο αντιδρά για Καρυπίδη

Και στη άλλη άκρη του Ατλαντικού προκλήθηκαν αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη για την Δυτική Μακεδονία, με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Aμερικανοεβραϊκό Συμβούλιο (AJC), από τη Νέα Υόρκη εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις αντισημιτικές δηλώσεις του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε αναφέρει ότι η ΝΕΡΙΤ έχει εβραϊκές ρίζες και ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην Εβραϊκή Συναγωγή της Θεσσαλονίκης είναι «μία πράξη που απειλεί την Ελλάδα».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ντέιβιντ Χάρις ανέφερε ότι «οι ακραίες εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα δεν προέρχονται μόνο από τη Χρυσή Αυγή και την άκρα Δεξιά, αλλά όπως δείχνει και η ανάρτηση του Θεόδωρου Καρυποίδη στο Facebook και από την άκρα Αριστερά».«Ο πρωθυπουργός Σαμαράς και η κυβέρνησή του απορρίπτουν αυτές τις επικίνδυνες θέσεις και αναγνωρίζουν το δικαίωμα των ελλήνων Εβραίων, να ζήσουν όπως όλοι οι έλληνες πολίτες με ειρήνη και αξιοπρέπεια».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα, με πληθυσμό 11 εκατ. συμπεριλαμβάνει μία εβραϊκή κοινότητα 5.000 ανθρώπων, η οποία έχει χάσει την πλειοψηφία των μελών της κατά τη διάρκεια της Κατοχής και των απελάσεων στα στρατόπεδα θανάτου.

Το Συμβούλιο σημειώνει ότι η ΝΕΡΙΤ ιδρύθηκε το περασμένο καλοκαίρι όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι ο Καρυπίδης ισχυρίζεται πως το αρχικό της γράμμα (Ν) συνδέεται με την εβραϊκή λέξη «Νer» για το κερί, συμβολίζοντας τα αναμέννα κεριά κατά της εβραϊκής γιορτής του Χαανούκα, για τη νίκη των Εβραίων επί της αρχαίας Ελλάδας.

«Ο Σαμαράς ανάβει τα κεριά (Nerit) στα επτά μανουάλια των Εβραίων» έγραψε ο Καρυπίδης επισημαίνοντας ότι ετοιμάζει μία νέα «Χανοουκά κατά των Ελλήνων».

Ο κ. Χάρις προσθέτει ότι «είναι γνωστή η τακτική των πολιτικών εξτρεμιστών με το μαστίγωμα μίσους κατά των Εβραίων, με κάθε είδους θεωριών συνωμοσίας, που δεν προσφέρει τίποτα στα θέματα της χώρας». Παράλληλα σημειώνει ότι «αποκαλύπτεται για ακόμα μία φορά ότι παρά τις διαφορές τους η άκρα Δεξιά και η άκρα Αριστερά έχουν περισσότερα κοινά από όσα παραδέχονται. Τυφλό μίσος, μισαλλοδοξία και δημαγωγία» προσθέτει.

Το Συμβούλιο επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, μετά τη Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Σαμαρά, ενώ τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή. Μέχρι τώρα όμως η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν αντιδράσει στην ανάρτηση του Καρυπίδη στο Facebook. Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τις δηλώσεις «απαράδεκτες, ρατσιστικές και αντισημιτικές» καταλήγει.

newpost.gr/in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου