ΕΛΛΑΔΑ

Συνδικάτο Ταξί: «Να προστατευτούν επιβάτες & επαγγελματίες από τις παράνομες εφαρμογές ταξί»

συνδικάτο-ταξί-να-προστατευτούν-επι-195850

Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των επιβατών από τη συστηματική παραβίαση των κανόνων για τις δημόσιες μεταφορές, όπως και των επαγγελματιών ταξί από αθέμιτες πρακτικές που ακολουθούνται μέσω των διαφόρων εφαρμογών κλήσης – μίσθωσης ταξί, ζητούν από το υπουργείο Μεταφορών οι εκπρόσωποι του κλάδου των ταξί.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) κατήγγειλε την Πέμπτη, ότι μέσω ορισμένων εφαρμογών για τα ταξί που υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα, «προωθείται η δημιουργία καρτέλ στον κλάδο, με στόχο την πλήρη διάλυσή του, προς όφελος των πάσης φύσεως μεσαζόντων – συμφερόντων που κρύβονται πίσω από αυτές τις εφαρμογές».
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, «μεγάλα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας που προωθούν συγκεκριμένη εφαρμογή κλήσης ταξί, προκειμένου να αναθέτουν προσοδοφόρα δρομολόγια (π. χ προς το αεροδρόμιο) στους ιδιοκτήτες – οδηγούς ταξί που είναι ενταγμένοι στην ίδια εφαρμογή, τους ζητούν κάθε μήνα προμήθειες άνω των 500 ευρώ».
Επίσης, ο κ. Λυμπερόπουλος κατήγγειλε ότι «μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα του κέντρου της Αθήνας, ζητά από τους οδηγούς ταξί με τους οποίους συνεργάζεται αποκλειστικά, για κάθε κούρσα προς το αεροδρόμιο να κόβουν απόδειξη 60 ευρώ, ενώ στους ίδιους καταβάλλει μόνο 35 ευρώ!».
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, μίλησε ακόμα για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλείται από εφαρμογές, οι οποίες χρησιμοποιούν παράνομα ΙΧ αυτοκίνητα, με οδηγούς που δεν υπόκεινται σε κανέναν απολύτως έλεγχο.

«Ο κίνδυνος για το επιβατικό κοινό είναι τεράστιος αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια του», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Εταιρίες όπως η Uber, ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και όχι για τη νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών». Στο σημείο αυτό αναρωτήθηκε «ποιος θα εμπιστευόταν τη μετακίνηση του παιδιού του με έναν οδηγό που κάνει περιστασιακά, παράνομα και χωρίς την στοιχειώδη εκπαίδευση, το επάγγελμα του μεταφορέα;»

Ηδη, το ΣΑΤΑ έχει θέσει στη διάθεση του επιβατικού κοινού της Αττικής την δική του εφαρμογή, SATAbyIQTaxi, για κλήσεις ταξί μέσω κινητού ή tablet. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Apple Store για κινητά iOS και στο GooglePlay για κινητά Android.
Πρόκειται όπως ανέφερε ο κ. Λυμπερόπουλος, «για τη μοναδική εφαρμογή που παρέχει αξιοπιστία, ασφάλεια και νομιμότητα στις μετακινήσεις».
Η εφαρμογή SATAbyIQTaxi συγκεντρώνει το σύνολο των επαγγελματιών ταξί Αττικής, με στόχο να προσφέρει στο επιβατικό κοινό έναν νέο τρόπο κλήσης του μέσου, που εμπιστεύεται για την μετακίνησή του.
Όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι του κλάδου των ταξί, «η εφαρμογή SATAbyIQTaxi λειτουργεί υπό την εποπτεία και τους κανόνες του συνδικάτου, το οποίο εγγυάται για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των επιβατών, βάση του νόμιμου τιμοκαταλόγου».

Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί εξολοκλήρου από ομάδα της εταιρείας IQTaxi Inc., η οποία είναι υπεύθυνη για τη σωστή λειτουργία των εφαρμογών οδηγού και επιβάτη και την συνεχόμενη υποστήριξη τους. Η IQTaxi είναι ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων τηλεματικής για τον κλάδο των ταξί, ενώ δραστηριοποιείται και σε διεθνές επίπεδο (ΗΠΑ, Καναδά κ. λ. π).

«Βασικός στόχος και στρατηγική της εταιρίας μας είναι η στήριξη των επαγγελματιών στον κλάδο των υπηρεσιών ταξί», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της IQTaxi Inc., κ. Βασίλης Κεραμάρης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου