ΕΛΛΑΔΑ

Καζάνι που βράζει το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

καζάνι-που-βράζει-το-2ο-επαλ-ευόσμου-195840

Υπό κατάληψη το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, με τις εικόνες που εκτυλίσσονται καθημερινά να προβληματίζουν…

Τα επεισόδια στο σχολείο είναι αλλεπάλληλα από την αρχή της χρονιάς, αλλά παρόλα αυτά λύση για επιστροφή στην ομαλότητα δεν δίνεται. Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη και μέσα αντί να υπάρχουν μαθητές, διακρίνονται φέιγ βολάν με εθνικιστικό περιεχόμενο και οι καταληψίες που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν. Η παρουσία αστυνομικών συμπληρώνει το σκηνικό σε ένα σχολείο που όπως φαίνεται όσοι πηγαίνουν δεν έχουν πολλές ευκαιρίες και περιθώρια για μάθηση.

“Μπαρούτι” εξακολουθεί να μυρίζει στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, όπου από νωρίς το πρωί μαθητές του σχολείου έκλεισαν εκ νέου τις πόρτες με λουκέτα, προκειμένου να συνεχίσουν την κατάληψη. Ήδη από τις προηγούμενες μέρες η κατάσταση ήταν έκρυθμη, με σκηνές βίας και διαπληκτισμούς μεταξύ μαθητών και εξωσχολικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σήμερα καταληψίες πέταξαν φέιγ βολάν με εθνικιστικά συνθήματα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προκληθεί κάποια ιδιαίτερη ένταση, καθώς υπάρχει η διακριτική παρουσία της Αστυνομίας από νωρίς.

Θυμίζουμε ότι όπως κατήγγειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, το πρωί της Τρίτης (18-01-2022) σημειώθηκε απρόκλητη επίθεση ατόμων που φέρονται να ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο εναντίον μαθητών.

«Την ώρα που μαθητές του σχολείου καλούσαν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν το κάλεσμα των μαθητών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 20/1, αλλά και τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία μαζί με τις συνθήκες λειτουργιάς του ΕΠΑΛ. Εκείνη την ώρα μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, κατέβασαν το πανό που ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές.»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο, τον περασμένο Σεπτέμβριο πάλι είχε προκληθεί ένταση, μετά τα επεισόδια της Σταυρούπολης. Δείτε στο επόμενο βίντεο του grtimes.gr, τη στιγμή της προχθεσινής επίθεσης στην είσοδο του ΕΠΑΛ…

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου