ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ.

εξιχνιάστηκε-απόπειρα-ανθρωποκτονία-195616

Στην εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διαπράχθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2013 δίπλα στο γήπεδο Καραϊσκάκη στον Πειραιά, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, ηλικίας, 23, 14 και 60 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απείθειας, απειλής, κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πριν από λίγες ημέρες στη Μάνδρα έναν 60χρονο, δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Αρχικά, στις 9 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, οι τρεις δράστες διέρρηξαν ένα σπίτι στον Πειραιά αφαιρώντας κοσμήματα. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετέβησαν, μετά από κλήση, άμεσα στο σημείο, εντόπισαν ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο εξωτερικά. Στο εσωτερικό του οχήματος ανέμενε ένα άτομο, στη θέση του συνοδηγού και ο συλληφθείς βρισκόταν απ’ έξω και επιτηρούσε το χώρο. Όταν ο 60χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, μπήκε στο αυτοκίνητο στη θέση του οδηγού, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε με επικίνδυνους ελιγμούς να διαφύγει. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και στην περιοχή κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη το αυτοκίνητο εγκλωβίσθηκε και ακινητοποιήθηκε. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο οδηγός κινήθηκε με την όπισθεν και αναπτύσσοντας ταχύτητα εμβόλισε μία υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα. Ο συνοδηγός του οχήματος, που είχε μεταφερθεί στο πίσω κάθισμα, σημάδεψε με πιστόλι τον ένα αστυνομικό, ο οποίος τότε πυροβόλησε χωρίς να υπάρξει τραυματισμός και οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Λίγο αργότερα, το όχημα εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Νέου Φαλήρου. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα, ρολόγια και άλλα αντικείμενα, τα οποία αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου