ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή η δικογραφία σε βάρος της Μπιρμπίλη

στη-βουλή-η-δικογραφία-σε-βάρος-της-μπι-194488

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει δικογραφία σε βάρος της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και άλλων πολιτικών προσώπων για ενέργειες που συνδέονταν με τη ματαίωση της εξόρυξης ζεολίθου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, «φωτογραφίζονται» ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που θα πρέπει να διερευνηθούν τόσο για την κα Μπιρμπίλη όσο και τους τέως υφυπουργούς Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιο Νεράτζη, το σημερινό υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου και τον τέως γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και το σημερινό βουλευτή Κωνσταντίνου Μουσουρέλη. Η υπόθεση αφορά ματαίωση επένδυσης άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ για εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Ορεστιάδας (η επίμαχη δικογραφία έχει διαβιβαστεί και στους Εισαγγελέας διαφθοράς). Κατά των πολιτικών προσώπων υποβλήθηκε μήνυση από εκπρόσωπο της εταιρείας Ν. Αλεξανδρίδης και Σία στην οποία τους καταλόγιζε ευθύνες γιατί ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Οι ενέργειες αυτές φέρονται να είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην επίμαχη εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως ισχυρίζονται η ζημία προκλήθηκε από τη ματαίωση επένδυσης 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που θα είχε οφέλη, τόσο για την περιοχή του Έβρου, αφού θα προσέφερε απασχόληση σε τουλάχιστον 100 άτομα, όσο και στο Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Βουλγαρία και τη Τουρκία.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου