ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» στην Κεφαλονιά

σε-πλήρη-εξέλιξη-το-σχέδιο-δευκαλιων-193626

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στην Κεφαλονιά η εφαρμογή του σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» που ζήτησε να ενεργοποιηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από συνεννόηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό κτύπησε και πάλι το νησί.

Να σημειωθεί ότι στη Κεφαλονιά μεταβαίνει και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος για να εποπτεύσει και να παρέβη όπου χρειαστεί την εφαρμογή του σχεδίου.

Σύμφωνα με το «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», διατίθενται:

Δύο μεταγωγικά αεροσκάφη (C-130 και C-27J) της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερο CH-47D CHINOOK του Στρατού Ξηράς, τα οποία μεταφέρουν προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (3 ομάδες των 10 ατόμων και 3 ιατρούς), δύο γαιοπροωθητές, 11 σκηνές των 10 ατόμων και είδη πρώτης ανάγκης.

Στο C-27J μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ επιβαίνει και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» του Πολεμικού Ναυτικού, με το οποίο μεταφέρονται ένας φορτωτής, δύο ερπυστριοφόροι γαιοπροωθητές, ένα ανατρεπόμενο, ένα ρυμουλκό, μία γεννήτρια και ένας φωτιστικός πύργος με τους χειριστές τους, ένα κινητό μαγειρείο με το προσωπικό του, καθώς και ένα υδροφόρο όχημα.

Έχει τεθεί ακόμη σε ετοιμότητα επίσης και ένα ελικόπτερο CH-47D CHINOOK του Στρατού Ξηράς.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον ενημερώνει για την εφαρμογή του σχεδίου.

Επίσης ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθ. Τσέλιος έδωσε εντολή στους διοικητές κάθε Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων να δοθεί 10ημερη άδεια στους εφέδρους που θα ορκιστούν στις 14 του μηνός και κατάγονται από την Κεφαλονιά.

Να σημειωθεί ότι ήδη είναι στην Κεφαλονιά το Γενικό Πλοίο Υποστήριξης «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» και το αρματαγωγό «ΧΙΟΣ».

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου