ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η απολογία Ζήγρα στους Ελβετούς εισαγγελείς

ολοκληρώθηκε-η-απολογία-ζήγρα-στους-ε-193545

Περίπου στις 15.00 ολοκλήρωσε ο Νίκος Ζήγρας την πολύωρη απολογία του στους εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας που βρέθηκαν στη χώρα μας, οι οποίοι διενεργούν έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω του τραπεζικού τους συστήματος.

Ο Νίκος Ζήγρας είναι ήδη κατηγορούμενος ενώπιον της ελβετικής Δικαιοσύνης όπως και δύο χρηματιστές, ενώ στο στόχαστρο έχει μπει μεγαλοστέλεχος της Morgan Stanley, ο ρόλος του οποίου και ερευνάται.

Ο Νίκος Ζήγρας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο γραφείο των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπολου για τους λογαριασμούς στη Moergan Stanley όπου έφτασαν μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ρωτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες για το ποιοι έδιναν εντολές για τους λογαριασμούς αυτούς αλλά και για το εάν τα στελέχη της τράπεζας γνώριζαν για την παράνομη προέλευση των χρημάτων.

Αύριο έχουν κληθεί να καταθέσουν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη. Άγνωστο παραμένει εάν η σύζυγος του πρώην υπουργού θα παραβρεθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών της Ελβετίας, εξαιτίας του γνωστού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου