ΕΛΛΑΔΑ

Ενταση στο Ταε κβον ντο – Καταγγελίες για εκβιασμούς και κλοπές

ενταση-στο-ταε-κβον-ντο-καταγγελίες-γ-193444

Τεταμένη είναι η κατάσταση στο κλειστό στάδιο του Ταε Κβον Ντο όπου έχουν μεταφερθεί χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες από την Ειδομένη, καθώς τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσής τους έρχονται να επιβαρύνουν καταγγελίες για επιθετική συμπεριφορά από ομάδες μεταναστών από το Μαρόκο, που οδήγησαν στην επέμβαση της αστυνομίας.

Ενταση προκλήθηκε τα ξημερώματα όταν οικονομικοί μετανάστες κατήγγειλαν ότι συμμορία Μαροκινών τους ζητούσαν χρήματα και ρούχα απειλώντας ότι σε άλλη περίπτωση θα τους διώξουν από τον χώρο.

Η ένταση που προκλήθηκε οδήγησε στην επέμβαση της αστυνομίας, η οποία προσήγαγε τους καταγγελόμενους, απομακρύνοντάς τους από τον χώρο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας Μαροκινός επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με ομοεθνείς του, ο μετανάστης βρέθηκε εκτός εαυτού, χωρίς να είναι σε θέση να αιτιολογήσουν τι προκάλεσε την έξαρση στη συμπεριφορά του.

Τεταμένη όμως ήταν η κατάσταση και το πρωί του Σαββάτου όταν μετανάστες κατήγγειλαν ότι Μαροκινοί τους έκλεψαν κινητά και χρήματα, με αποτέλεσμα να παρέμβει και πάλι η αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο internet δείχνουν μικρής έντασης ζημιές στον χώρο και μια εικόνα εμφανούς αναστάτωσης.

Την ίδια στιγμή, σκληραίνει η κόντρα μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των Δημάρχων των νοτίων προαστίων, οι οποίοι αντιδρούν στη μεταφορά των μεταναστών από την Ειδομένη στους χώρους όπως το Ταε Κβο Ντο λέγοντας πως οι χώροι αυτοί δεν εγγυώνται την ασφάλεια των μεταναστών αλλά και των κατοίκων των περιοχών.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου