ΕΛΛΑΔΑ

Αβραμόπουλος: Στις προτεραιότητες της ΕΕ το μεταναστευτικό

αβραμόπουλος-στις-προτεραιότητες-τη-19190

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση έθεσε το μεταναστευτικό στην κορυφή των προτεραιοτήτων της» δήλωσε ο νέος ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις εσωτερικών υποθέσεις και την μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατανοεί ότι οι δυσκολίες που προκύπτουν δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνον σε εθνικό επίπεδο». «Χρειάζεται μια Ευρωπαϊκή, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση» υπογράμμισε ο νέος ευρωπαίος επίτροπος.

Το συνέδριο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ρώμη αφορά «τα θεμελιώδη δικαιώματα και την μετανάστευση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση». Οργανώνεται από τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. (Fra) σε συνεργασία με την ιταλική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε, επίσης, ότι η προάσπιση και η προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών – ανεξαρτήτως από το στάτους τους- «αποτελεί υποχρέωση μη διαπραγματεύσιμη». Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να δοθούν πιο αποτελεσματικές απαντήσεις στις αυξανόμενες πιέσεις των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Ο νέος ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την μετανάστευση είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον Ιταλό υπουργό εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, με ιδιαίτερη αναφορά στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Τρίτων» για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων στην περιοχή της Μεσογείου και για την παροχή βοήθειας σε άτομα που κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους κατά τον διάπλου της Μεσογείου.

«Η παρουσία του ευρωπαίου επίτροπου στη Ρώμη, στέλνει ισχυρό μήνυμα ότι η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ιταλία ώστε να εξασφαλισθεί ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια των συνόρων και στην υποδοχή των μεταναστών. Αυτό συνάδει με το σημαντικό στόχο που έχει ήδη επιτευχθεί από την Ιταλική εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για έναν νέο ηγετικό ρόλο της Ευρώπη», δήλωσε ο ιταλός υπουργός εσωτερικών

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου