ΕΛΛΑΔΑ

Βάρη: Νέα στοιχεία για τη διπλή δολοφονία στην ταβέρνα

βάρη-νέα-στοιχεία-για-τη-διπλή-δολοφον-191413
Σημαντική πρόοδο φέρεται να έχει παρουσιάσει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την εν ψυχρώ δολοφονία δύο Μαυροβουνίων ποινικών σε ταβέρνα της Βάρης στις 19 Ιανουαρίου 2020, μπροστά στα έντομα μάτια μελών των οικογενειών τους αλλά και πελατών.
Η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έχει ανακαλύψει, μετά από πολυήμερες έρευνες, σπίτι στο Παλαιο Φάληρο στο οποίο διέμεναν το τελευταίο τρίμηνο τα θύματα της εγκληματικής επίθεσης. Κι αυτό παρά την αποφυγή από συγγενείς των θυμάτων όπως κι από άλλα πρόσωπα που ήλθαν από το Μαυροβούνιο, να δοθούν πληροφορίες στις ελληνικές αρχές για τα καταλύματά τους, τις κινήσεις τους στην Αθήνα κλπ.
Ακόμη φέρεται να έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία από κάμερες που δείχνουν τη διαφυγή των δραστών προς μικρούς δρόμους σε περιοχές των Μεσογείων. Στοιχεία έχουν αντληθεί ακόμη από διεθνείς διωκτικές υπηρεσίες, από τις αναλύσεις κλήσεων κινητής τηλεφωνίας αλλά κι από πληροφορίες που φέρεται να διαθέτει η αμερικανική υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών DEA, που γνώριζε κινήσεις μελών της μαφίας του Μαυροβουνίου και τις διασυνδέσεις τους με εμπόρους ναρκωτικών από τη νότιο Αμερική.
Η δολοφονία αυτή εντάχθηκε στα πλαίσια αιματηρής βεντέτας των συμμοριών Skaljari και Kavacki της πόλης Κότορ στο Μαυροβούνιο, που αριθμούσε ήδη 40 θύματα και η οποία μεταφέρθηκε στην χώρα μας. Όμως ερευνώνται κι άλλες πτυχές της παρουσίας τους στην Αθήνα.
[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου