ΕΛΛΑΔΑ

Συγκινεί ο Δήμος Γιγαντάκης για τον 9χρονο από την Αυστραλία

συγκινεί-ο-δήμος-γιγαντάκης-για-τον-9χρ-190022

Συγκλονίζει ο γνωστός ηθοποιός Δήμος Γιγαντάκης με αφορμή το βίντεο που εμφανίζει έναν 9χρονο από την Αυστραλία να κλαίει σπαρακτικά για το bullying που δέχεται καθημερινά από τους συμμαθητές του.

Ο Δήμος Γιγαντάκης ο οποίος εδώ και χρόνια ζει μόνιμα στο Λας Βέγκας έχει αναρτήσει το βίντεο στη σελίδα του στο Facebook και μιλά για το πως βίωσε ανάλογες περιστάσεις κατά την παιδική του ηλικία.

“Στην σημερινή εποχή δεν υπάρχουν άνθρωποι να στηρίξουν ένα παιδί σαν αυτό”, όπως α;ναφέρει και προσθέτει: “Ευχαριστώ και πάλι όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου, ιδίως στην παιδική μου ηλικία αλλά και σαν ενήλικας, που δεν επέτρεψαν ποτέ να ξεπεράσω τα όρια απόγνωσης όταν είχα να αντιμετωπίσω τέτοιου είδους καταστάσεις από την στάση του έξω κόσμου για την διαφορετικότητα μου και λυπάμαι που στην σημερινή εποχή δεν υπάρχουν άνθρωποι να στηρίξουν ένα παιδί σαν αυτό και δεν πιστεύω ότι είναι το μοναδικό που έχει αυτή την αντιμετώπιση. Και πάλι ευχαριστώ. Ξέρουν ποιοι είναι αυτοί”.

’’Μαμά, δώσε μου σχοινί, θέλω να αυτοκτονήσω’’

Ο Κουάντιν Μπέιλς πάσχει από τον πιο κοινό τύπο νανισμού που ονομάζεται αχονδροπλασία. Στο βίντεο που ανέβασε η μητέρα του στο Facebook εμφανίζεται το παιδί να λέει: “Δώσε μου σχοινί, θέλω να αυτοκτονήσω. Θέλω να μαχαιρώσω την καρδιά μου, θέλω κάποιος να με σκοτώσει”.

Η μητέρα κοινοποίησε το βίντεο γράφοντας “Αυτά είναι τα αποτελέσματα του μπούλινγκ. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω”. Η μητέρα του εξηγεί ότι το ανέβασε για να ενημερώσει τον κόσμο για τις επιπτώσεις που έχει το μπούλινγκ στο παιδί της.

“Έχω έναν γιο, ο οποίος σχεδόν καθημερινά θέλει να αυτοκτονήσει”, ακούγεται να λέει στο βίντεο.

Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου–μέχρι σήμερα το είδαν 16 εκατομμύρια χρήστες– και εκατοντάδες χιλιάδες ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την συμπαράσταση και την στήριξή τους στο παιδί.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο Facebook από την Yarraka Bayle. Το θύμα είναι ο γιος της Quaden, ο οποίος πάσχει από νανισμό.

“Αυτό κάνει το bullying”, λέει στο βίντεο η μητέρα στο οποίο ο γιος λέει ότι θέλει να τερματίσει τη ζωή του.

Το βίντεο έχει ήδη ξεπεράσει τα 14 εκατομμύρια views και προκάλεσε μεγάλο κύμα υποστήριξης προς τον μικρό Quaden και την οικογένειά του. Μάλιστα δημιουργήθηκε το hashtag #WeStandWithQuaden με το οποίο οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης

Το οπτικό υλικό έχει διάρκεια έξι λεπτά και δημοσιεύθηκε την Τρίτη, με τη μητέρα του Quaden να περιγράφει τον εκφοβισμό που βιώνει κάθε μέρα ο γιος της.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του μικρού, είναι Αβορίγινες Αυστραλοί, γεγονός το οποίο πιθανότατα επίσης συμβάλλει στο bullying που γίνεται στον 9άχρονο στο Κουίνσλαντ.

“Μόλις παρέλαβα το γιο μου από το σχολείο, έγινα μάρτυρας ενός επεισοδίου bullying”, λέει στο βίντεο η μητέρα ενώ εξηγώντας τους λόγους που το δημοσιοποιεί λέει: “Θέλω να μάθει ο κόσμος -γονείς, εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι – αυτό είναι το αποτέλεσμα που έχει ο εκφοβισμός”.

Συνεχίζοντας η μητέρα λέει, ενώ ο γιος της φαίνεται να κλαίει:

“Κάθε μέρα κάτι συμβαίνει. Ακόμα ένα επεισόδιο, ακόμα ένας εκφοβισμός, ακόμα ένας χλευασμός, ακόμα ένας χαρακτηρισμός”. Συγχρόνως απευθύνει έκκληση προς όλους:

“Μπορείτε παρακαλώ να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας, τις οικογένειές σας, τους φίλους σας;”.

Ο Quaden πάσχει από αχονδροπλασία έναν τύπο νανισμού που επηρεάζει την ανάπτυξη ενός ατόμου και ακούγεται να λέει κλαίγοντας:

“Θα πεθάνω αμέσως τώρα… δώσε μου ένα μαχαίρι, θα με σκοτώσω. Δώσε μου ένα μαχαίρι ώστε να μαχαιρωθώ στην καρδιά. Με βλέπεις”.

Αργότερα προσθέτει: “Θέλω κάποιος να με σκοτώσει… Θέλω να πεθάνω”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου