ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απώλειες στους εργαζομένους της τοπικής αυτοδιοίκησης από το νέο μισθολόγιο

ποε-οτα-απώλειες-στους-εργαζομένους-τ-189402

Μισθολογικές απώλειες στους περισσότερους εργαζομένους της τοπικής αυτοδιοίκησης θα επιφέρει το νέο μισθολόγιο, σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, σήμερα το απόγευμα, έξω από τη Βουλή, (προσυγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Κοραή) κατά τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι με το νέο μισθολόγιο -το οποίο αποκαλεί “φτωχολόγιο”- προβλέπονται μειώσεις για το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων των ΟΤΑ καθώς η χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου στις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ θα γίνεται κάθε τρία αντί για δύο χρόνια που προβλέπονταν μέχρι σήμερα.

Τονίζει, επίσης, ότι διευρύνονται οι μισθολογικές διαφορές και ανισότητες, καταργείται το επίδομα παραμεθορίου από εργαζόμενους νομών όπως Κιλκίς, Δράμας, Πέλλας, Σερρών, Κυκλάδων, Ευρυτανίας κ.λπ., μπαίνουν οι βάσεις για κατάργηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας μέχρι το τέλος του 2017, γίνεται σύνθεση του μισθολογίου με το νέο Ασφαλιστικό, οδηγώντας σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ προαναγγέλλεται κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, με το νέο μισθολόγιο συνεχίζεται η «τιμωρητική» μισθολογική πολιτική σε όσους συμμετέχουν σε απεργία, αφού, ενώ ο μήνας υπολογίζεται σε 30 εργάσιμες ημέρες, ο υπολογισμός περικοπής λόγω απεργίας υπολογίζεται σε 25 ημέρες και μάλιστα επί των μεικτών αποδοχών, ενώ καταργείται κάθε πιθανότητα για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για μισθολογικά θέματα “εξισώνοντας προς τα κάτω όλους τους μισθούς”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου