ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση ενστόλων έξω από το υπουργείο Οικονομικών

συγκέντρωση-ενστόλων-έξω-από-το-υπουρ-189325

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εκπρόσωποι των ομοσπονδιών των ενστόλων μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών. Οι ένστολοι, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί για την ακύρωση του ραντεβού τους με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, ζητούν να ισχύσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων.

Με σύνθημα «Αντιστεκόμαστε στην εξαθλίωση», οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων τους στα επίπεδα του 2012.

Στην είσοδο του κτιρίου έχουν παραταχθεί άνδρες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, που απέκλεισαν την πρόσβαση στους συγκεντρωμένους, με εξαίρεση τα προεδρεία των Ομοσπονδιών.

Σύμφωνα με Τα Νέα του περασμένου Σαββάτου, το μόνο το οποίο είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν είναι η επιστροφή των αναδρομικών με κάποια καθυστέρηση, που θα εκτείνεται έως και το 2015 και ο συμψηφισμός με το κοινωνικό επίδομα που πήραν όσοι είχαν μισθό κάτω από 1.500 ευρώ.

Κυβερνητική πηγή, πάντως, αναφέρει ότι θα ακολουθήσει μία συνολική λύση για το πρόβλημα με τα ειδικά μισθολόγια.

Αυτό σημαίνει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταρτιστεί ένα νέο μισθολόγιο που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2015.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου