ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση και έβγαλε πιστόλι στην ΑΣΟΕΕ

αστυνομικός-δέχθηκε-επίθεση-και-έβγα-187551

Ενα απίστευτο επεισόδιο συνέβη νωρίτερα μέσα στην ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με σχετική καταγγελία αστυνομικός με πολιτικά φαίνεται να έβγαλε όπλο εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Επεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες πάντως η αντίδραση του αστυνομικού οφείλεται στο γεγονός οτι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τους αναρχικούς.

Οπως γράφει το Εθνος, οι νεαροί τον περικύκλωσαν, τον ρώτησαν εάν είναι αστυνομικός και λίγο μετά άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Οι νεαροί τον χτυπούσαν άγρια για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου αντιληφθεί η πλησιέστερη διμοιρία των ΜΑΤ τι συμβαίνει και επέμβει. Όταν αυτό έγινε οι νεαροί αρχικά αντιστάθηκαν, έγινε χρήση χημικών και μόνο τότε διαλύθηκαν και απεγκλωβίστηκε ο ειδικός φρουρός.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία εξηγεί τι συνέβη στην ΑΣΟΕΕ και γιατί ο αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση από αναρχικούς έβγαλε το περίστροφό του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.

Ενας αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας και περνούσε με την μηχανή του έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), αργά το μεσημέρι, τραυματίστηκε έπειτα από επίθεση που δέχθηκε ξαφνικά από άγνωστα άτομα.

Οι δράστες αρχικά τον χτύπησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές στη μηχανή του. Επίθεση με πέτρες και ξύλα δέχθηκαν αμέσως μετά και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Η καταγγελία της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Περιστατικό κατατρομοκράτησης των φοιτητών-τριων της ΑΣΟΕΕ κατήγγειλε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. “Ασφαλίτης έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές-τριες. Στη συνέχεια φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ που προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών-τριων.

Αναλυτικά η καταγγελία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Η αστυνομία “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας.

Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

Η αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες.

Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

Η πραγματική απειλή για την Δημοκρατία, είναι οι μαφιόζικες πρακτικές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΓΑΔΑ: διερεύνηση του περιστατικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε διερεύνηση του περιστατικού σχετικά με τον αστυνομικό που προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε.

Η ΓΑΔΑ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, πριν από λίγο, σχετικά με το περιστατικό αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού”.

Απαντήσεις για την υπόθεση του αστυνομικού στην ΑΣΟΕΕ ζητά α Παύλος Χρηστίδης

Απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εάν αστυνομικός οπλοφορεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ και με ποια ιδιότητα βρέθηκε εκεί, ζητεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής με ανάρτησή του στο facebook, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρηστίδης γράφει:

“Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να απαντήσει ΆΜΕΣΑ:

* αν αυτός που όπλοφορεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ είναι αστυνομικός,

* με ποια ιδιότητα βρέθηκε,

γιατί οπλοφορούσε,

* τι σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει από δω και μπρος με τον συγκεκριμένο.”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου