ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες φορτηγά εγκλωβίστηκαν στα Μάλγαρα εξαιτίας της κακοκαιρίας

δεκάδες-φορτηγά-εγκλωβίστηκαν-στα-μά-187129

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» προκάλεσε προβλήματα και στους οδηγούς φορτηγών που επιχείρησαν να περάσουν από τα διόδια των Μαλγάρων. «Αλλού χιονίζει κι αλλού κλείνουν τους δρόμους», αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ), σημειώνοντας ότι οι ξένοι οδηγοί μας… κοροϊδεύουν!

Από το απόγευμα της Δευτέρας (24.01.2022) δεκάδες οδηγοί φορτηγών έχουν εγκλωβιστεί με τα οχήματά τους στα Μάλγαρα, λόγω της προσωρινής απαγόρευσης της όλων των φορτηγών βάρους άνω του 3,5 τόνων και των λεωφορείων.

Η απαγόρευση, που ανακοινώθηκε από την Τροχαία Θεσσαλονίκης, αφορά στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα επί του οδικού άξονα του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από τα διόδια των Μαλγάρων έως τον κόμβο Κλειδίου (Ημαθία), και η ανακοίνωσή της έχει κάνει … έξαλλους τους οδηγούς φορτηγών.

«Είναι δυνατόν να χιόνισε στην Αθήνα και να έκλεισε ο δρόμος 500 χιλιόμετρα μακριά, στη Θεσσαλονίκη;» διερωτάται ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης, μιλώντας στο GRTimes. «Όλοι οι οδηγοί είναι έξαλλοι. Βρίσκονται τόσες ώρες εγκλωβισμένοι και, πιστέψτε με, βρίζουν. Είναι να απορεί κανείς με τη συγκεκριμένη κατάσταση. Στο εξωτερικό χιονίζει συνέχεια και πολύ, όχι για λίγες ώρες. Δεν βλέπει κανείς πως λειτουργούν εκεί; Εκπλήσσομαι και απορώ», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Κενανίδη, στα διόδια των Μαλγάρων βρίσκονται και ξένοι οδηγοί εγκλωβισμένοι. «Όλοι τους, πέραν του ότι αναρωτιούνται πώς γίνεται να έκλεισε ο δρόμος εδώ, ενώ χιονίζει αλλού, μας κοροϊδεύουν και παράλληλα απορούν». Ακόμη, όπως υπογραμμίζει, «τα φορτηγά θα έπρεπε να πάνε τουλάχιστον έξω από την Αθήνα και να τροφοδοτήσουν την αγορά, τις εταιρείες και τα νοσοκομεία. Αντ’ αυτού, άφησαν τους συναδέλφους μας να κάθονται τόσες ώρες μέσα στο κρύο».

Δείτε φωτογραφίες:

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου