ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνες για τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του Βασίλη Οικονόμου

έρευνες-για-τους-δράστες-της-επίθεσης-186811

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του βουλευτή, Βασίλη Οικονόμου, που έγινε σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Οι αρχές μιλούν για μια πολύ καλά οργανωμένη επίθεση και όχι για τυχαίο ή αυθόρμητο περιστατικό.

Κυριαρχεί η πεποίθηση, μάλιστα, ότι είχε προηγηθεί ακόμα και παρακολούθηση από τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία φορούσαν όχι μόνο κουκούλες αλλά ακόμα και γάντια, στοιχείο που πιστοποιεί την οργάνωσή τους.

Οι αστυνομικοί πήγαν το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή και προσπάθησαν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας. Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που είναι πολύ πιθανό να αναμεμειγμένη και στο επεισόδιο με τον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και στο έντονο περιστατικό με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η ομάδα έχει και παρατηρητές, ενώ υπάρχουν παράλληλα φόβοι στην αστυνομία για κλιμάκωση των συνθηκών στα Εξάρχεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει σχηματίσει μια εικόνα για την ομάδα που κρύβεται πίσω από τα κράνη και τις κουκούλες, ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα.

Μιλώντας στον Real FM ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, δήλωσε πως τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο εξαιτίας αυτών των επιθέσεων, λέγοντας πως δεν έχει σκοπό να ωραιοποιεί την κατάσταση. Εξήγησε ωστόσο ότι το φαινόμενο αυτό πρέπει να σταματήσει.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν δυο επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ο ξυλοδαρμός στην Ομόνοια σε ελεγκτές και στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ, καταδίκασαν όλα τα κόμματα, ενώ τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης όσο και οι υποψήφιοι πρόεδροι κάλεσαν την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα των Εξαρχείων.

Οικονόμου: Ήταν καλά σχεδιασμένη η επίθεση

Ο ίδιος ο βουλευτής, μιλώντας στο Mega, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επίθεση εναντίον ήταν πολύ καλά οργανωμένη και πως οι δράστες λειτούργησαν βάσει σχεδίου.

«Ήταν στημένη όλη η υπόθεση, δηλαδή στα δέκα λεπτά που πήγα στο μαγαζί ήρθε ο πρώτος “ανιχνευτής” της ομάδας και με ρώτησε άμα με λένε Οικονόμου και μόλις του απάντησα χειροδίκησε με γρονθοκόπησε και όρμησαν και οι υπόλοιποι» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και πρόσθεσε:

«Φορούσαν και τα γάντια τους. Ήταν σχεδιασμένη επιχείρηση για να μη μείνουν ίχνη πίσω τους. Μου φάνηκε καταδρομική επιχείρηση, δηλαδή χτύπησαν με σφοδρότητα και ήταν θέμα τύχης που δεν χτύπησα περισσότερο. Ήταν καλά σχεδιασμένη».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου