ΕΛΛΑΔΑ

Καλυμμένα με χιόνι πάνω από 6 εκατ. στρέμματα σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα

καλυμμένα-με-χιόνι-πάνω-από-6-εκατ-στρέ-184554

Ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια στρέμματα η επιφάνεια των χιονοκαλυμμένων περιοχών το μεσημέρι της Τετάρτης όπως υπολογίστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σύμφωνα με το meteo.gr οι ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας έδωσαν τη δυνατότητα στους περιβαλλοντικούς δορυφόρους να καταγράψουν με ικανοποιητική ακρίβεια τις καλυμμένες με χιόνι εκτάσεις σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Στην παρακάτω εικόνα που ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης από το όργανο MODIS του Αμερικανικού περιβαλλοντικού δορυφόρου Aqua φαίνονται με έντονες γαλάζιες αποχρώσεις οι χιονοκαλυμμένες περιοχές ενώ λευκά εμφανίζονται τα νέφη.

Θερμοκρασίες κάτω από -10 βαθμούς Κελσίου

Πολύ χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με -18.1 °C.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 288 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr κατέγραψαν αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες, εκ των οποίων 44 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου