ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

πρόταση-μομφής-κατά-της-κυβέρνησης-απ-183583

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας εκτάκτως τον λόγο στη Βούλη, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας (μομφής) κατά της κυβέρνησης.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση και πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο χάος που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα, στους νεκρούς της πανδημίας, αλλά και στην έξαραση της ακρίβειας.
“Τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει η πλειοψηφία από αυτή την κυβέρνηση και από τον σημερινό πρωθυπουργό. Δεν πάει άλλο”.

Τι ισχύει για την πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον κανονισμό της Βουλής «η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Kυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της».

Επίσης «η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Kυβέρνηση».

Τέλος «πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου