ΕΛΛΑΔΑ

Guardian: Φωτογράφος της χρονιάς ο Γιάννης Μπεχράκης

guardian-φωτογράφος-της-χρονιάς-ο-γιάννης-μπ-181055

Τον Έλληνα φωτογράφο του Reuters, Γιάννη Μπεχράκη, επέλεξε η βρετανική εφημερίδα Guardian ως τον καλύτερο φωτογράφο της χρονιάς.

Η εφημερίδα δημοσιεύει μάλιστα ορισμένες από τις πιο εκπληκτικές στιγμές που συνέλαβε ο φακός του σε δύο από τα μεγαλύτερα θέματα του 2015 – την προσφυγική κρίση και την οικονομική κατάρρευση στην πατρίδα του, την Ελλάδα.

Ο ίδιος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε ότι νιώθει ιδιαίτερη τιμή για αυτή τη διάκριση.

Σχολιάζοντας κάποιες από τις φωτογραφίες του όταν τις συλλάμβανε με τον φακό του έγραψε: «Καλύπτω τα προσφυγικά θέματα για πάνω από 25 χρόνια, αλλά φέτος ήταν διαφορετικά: οι μετανάστες έφταναν στην πατρίδα μου. Το λιγότερο δύσκολο μέρος αυτής της δουλειάς είναι η λήψη φωτογραφιών. Η μεγαλύτερη μάχη είναι η συναισθηματική εμπλοκή… ήταν τόσο θλιβερό να βλέπεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά».

Όσο για την εμπειρία του έγραψε: «Η συναισθηματική επίδραση από την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης είναι καταστροφική. Υποφέρω από αϋπνία και εφιάλτες και ένιωσα τόσες πολλές φορές ενοχές επειδή δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έχω κι εγώ προσφυγικό αίμα στις φλέβες μου και είμαι κι εγώ πατέρας».

Ενώ αναφορικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, έχει δηλώσει: Είναι πολύ δύσκολο να εργάζεσαι σε ένα μεγάλο θέμα στην πατρίδα σου… η συναισθηματική πίεση είναι τεράστια όταν βλέπεις τους φίλους και την οικογένειά σου να υποφέρουν».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου