ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Πολιτισμού και Εθνικό ενισχύουν το «Σπίτι του Ηθοποιού»

υπουργείο-πολιτισμού-και-εθνικό-ενισ-180632

Πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί οικονομικά το «Σπίτι του Ηθοποιού» ανακοίνωσε την Παρασκευή η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία επισκέφθηκε τους ξενώνες του και συνομίλησε με την πρόεδρο Άννα Φόνσου, μέλη του ΔΣ και φιλοξενούμενους ηθοποιούς.

Συγκεκριμένα, η κ. Γκερέκου ανακοίνωσε πως, κατόπιν συμφωνίας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις σε όλες τις σκηνές του, με σκοπό την αποκλειστική διάθεση των εσόδων τους ως δωρεά στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Επιπλέον, το Εθνικό θα δώσει δυνατότητα πρόσληψης σε άνεργους ηθοποιούς που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το ποσό της έκτακτης επιχορήγησης του ΥΠΠΟΑ προς το «Σπίτι του Ηθοποιού», ενώ η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα αποστείλει επιστολή προς τους εποπτευόμενους από το υπουργείο θεατρικούς οργανισμούς με την οποία θα τους καλεί να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες για την ενίσχυσή του.

«Το ’Σπίτι του Ηθοποιού’ είναι μια εστία αλληλεγγύης και αναγνώρισης της καλλιτεχνικής προσφοράς στον τόπο μας, που δημιουργήθηκε χάρη στο όραμα και την ευαισθησία της κ. Φόνσου. Είναι αλήθεια ότι παίρνω δύναμη από τον αγώνα και την συνεισφορά ανθρώπων που ευεργετούν. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το κοινωνικό έργο που επιτελεί με αφοσίωση όλα αυτά τα χρόνια είναι ανάγκη να στηριχθεί με πράξεις» δήλωσε η κ. Γκερέκου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου