ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα η ηγεσία της ΕΕ: Πτήση με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα

στην-ελλάδα-η-ηγεσία-της-εε-πτήση-με-ελ-179828

Τα έργα του Ερντογάν «θαυμάζουν» από ψηλά ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, η Πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Το πόδι τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης πάτησαν οι κεφαλές της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, τον Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenković και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών της Κροατίας, Davor Božinović.

Σε σύντομη συζήτηση που είχε με τους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών στο αεροδρόμιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας, που όπως τόνισε είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρώπης.

Πριν φτάσουν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέβασε αυτή την φωτογραφία στο twitter.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο για να πετάξουν πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις 15:30, ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Michel, κα. von der Leyen και κ. Sassoli, θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου