ΕΛΛΑΔΑ

Eρωτήματα για την απουσία της Φ. Γεννηματά από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβιωσης

eρωτήματα-για-την-απουσία-της-φ-γεννημα-177097

Συζητήσεις και ερωτήματα έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η απουσία της Φώφης Γεννηματά από την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Και αυτό το ΠαΣοΚ είχε καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2013 και έκτοτε πίεζε για την ψήφιση του. Και αυτές τις ημέρες, όμως, είχε σηκώσει ψηλά το ζήτημα αυτό και επιπλέον κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Μάλιστα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνομίλησε προσωπικά με τους βουλευτές Δημήτρη Κρεμαστινό, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Μιχάλη Τζελέπη προκειμένου να υπογράψουν το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Από τη Χαρ. Τρικούπη μεταδίδεται ότι η κυρία Γεννηματά ένιωσε αδιαθεσία και έφυγε από τη Βουλή καθώς η ίδια και οι συνεργάτες της εκτίμησαν ότι δεν θα δημιουργείτο θέμα, εξαιτίας της στάση που κράτησε το ΠαΣοΚ για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Βουλευτές του ΠΑΣοΚ εκτιμούν ότι το κόμμα τους όχι μόνο κέρδισε τη μάχη αυτή στη Βουλή αλλά εξέθεσε και τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, τους οποίους η κυρία Γεννηματά χαρακτήρισε σε tweet της την επόμενη ημέρα, χωρίς να τους κατανομάζει, «ακροδεξιούς και ομοφοβικούς».

Το σχόλιο της στο tweeter ήταν το εξής: «Σήμερα ξημέρωσε μια καλύτερη ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Συμβάλλαμε αποφασιστικά για αυτό. Το @pasok είναι δύναμη προόδου». «Κύριε #tsipras συστράτευση απέναντι στο σκοτάδι δεν γίνεται μαζί με ακροδεξιούς και ομοφοβικούς. #syriza_anel». «Να λείπουν επιτέλους οι ακρότητες. Απαιτούνται συναινέσεις σε ζητήματα που αφορούν στην ισονομία και κυρίως στην αξιοπρέπεια των πολιτών».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου