ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει το βίντεο από το «Χαμόγελο του Παιδιού» κατά του σχολικού εκφοβισμού

συγκλονίζει-το-βίντεο-από-το-χαμόγελ-177043

Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας

Με αφορμή την αυριανή ημέρα, 6 Μαρτίου που είναι η Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού, Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημοσιεύει ένα συγκλονιστικό βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό και καλεί όλη την κοινωνία και την σχολική κοινότητα να σταθεί απέναντι στο φαινόμενο ώστε κανένα παιδί να μην βιώνει πόνο, φόβο και ντροπή στο σχολείο.

Μαθητές που δέχονται bullying μιλούν στην κάμερα και εξηγούν ποιες είναι οι καθημερινές τους «ασπίδες» για να προστατέψουν τον εαυτό τους από όλα, όσα καθημερινά βιώνουν. Μία κοπέλα γράφει τις σκέψεις της στα πολύχρωμα τετράδια της την ώρα που μία άλλη «κλείνει» τα αυτιά της στις προσβολές των συμμαθητών της με ένα ζευγάρι ακουστικά. Μία μαθήτρια απεικονίζεται στο ολιγόλεπτο βίντεο να βάζει την κουκούλα της για να κρύψει το πρόσωπό της όταν ένας μαθητής δένει τα παπούτσια του με τα οποία ξεφεύγει τρέχοντας από τους συμμαθητές του που τον ξυλοκοπούν στα διαλείμματα

Το συγκλονιστικό βίντεο κλείνει με το μήνυμα: «Κανένα παιδί δεν πρέπει να ντρέπεται, να φοβάται, να πονάει στο σχολείο».

Πηγή: youtube

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου