ΕΛΛΑΔΑ

Νέες επιθέσεις και προπηλακισμούς καταγγέλλουν οι υγειονομικοί στο Θριάσιο

νέες-επιθέσεις-και-προπηλακισμούς-κα-176632

Για νέες επιθέσεις και προπηλακισμούς κάνει λόγο νέα καταγγελία των υγειονομικών από το Θριάσιο Νοσοκομείο. Μάλιστα, οι διοικητές σε 2η ΥΠΕ και ΓΝΕ σημειώνουν ότι υπάρχει ανύπαρκτη προστασία και νομική τους κάλυψη, αλλά και ανεπαρκέστατη φύλαξη του νοσοκομείου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Τα πρόσφατα περιστατικά προπηλακισμού εργαζομένων στο ΤΕΠ, στις 20 Ιανουαρίου 2022, (για το οποίο χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας) και επίθεσης σε νοσηλεύτρια στην Ορθοπαιδική κλινική του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου από συνοδούς ασθενών, αναδεικνύουν, για άλλη μια φορά, την ανάγκη για την εξασφάλιση πλήρους νομικής κάλυψης και στήριξης στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, καθώς και για ενίσχυση της φύλαξης του νοσοκομείου μας και συνολικά των δημόσιων μονάδων υγείας.

Τα απαράδεκτα περιστατικά προστίθενται στα αντίστοιχα περιστατικά επίθεσης και τραυματισμού γιατρού, στις 24 Δεκεμβρίου 2021, από «ασθενή» (τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στη διοίκηση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και εκκρεμεί σε βάρος του καταδίκη, με αναστολή, για προηγούμενο σοβαρό τραυματισμό γιατρού), που χρόνια, ουσιαστικά «ανενόχλητος», προπηλακίζει, απειλεί, επιτίθεται και τραυματίζει εργαζόμενους του νοσοκομείου μας, καθώς και της «εισβολής» ομάδας αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», στις 28 Αυγούστου 2021, και τον προπηλακισμό συναδέλφων στην Πνευμονολογική κλινική, με αφορμή τη διασωλήνωση ασθενούς με COVID και τη μεταφορά της σε ΜΕΘ COVID.

«Συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης»

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων», ως δήθεν «συνυπεύθυνων» για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας, και, ιδιαίτερο το τελευταίο διάστημα, η στοχοποίηση από ακροδεξιές ομάδες, ως δήθεν «συνεργών» σε υποτιθέμενα «εγκλήματα σε βάρος ασθενών».

Αν και έγκαιρα και επανειλημμένα, έχουμε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς (υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, διοικήσεις της ΥΠΕ και ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ), δεν έχει κινηθεί καμία νομική διαδικασία για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων μας.

Πολύ περισσότερο, παραμένει ανύπαρκτη η νομική κάλυψη υγειονομικών που δέχονται επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και ανεπαρκέστατη η φύλαξη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, όπως και των υπόλοιπων δημόσιων μονάδων υγείας.

Αν και έχουμε επανειλημμένα θέσει το αίτημα της νομικής κάλυψης, σε περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος υγειονομικών, τόσο στην προηγούμενη όσο και στη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταπόκριση.

Ταυτόχρονα, χαρακτηριστικό είναι ότι για τη φύλαξη ολοκλήρου του νοσοκομείου, στις απογευματινές βάρδιες υπάρχουν μόνο 3 φύλακες και στις νυχτερινές μόνο 2 φύλακες, που συχνά τους ανατίθενται και χρέη τηλεφωνητή, ενώ η «ανταμοιβή» που τους «ετοιμάζει» η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η απόλυση τους στις 31 Μαρτίου και η ιδιωτικοποίηση της φύλαξης

Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ζητάμε:

  • να κινηθούν οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις και προπηλακισμού σε βάρος υγειονομικών».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου