ΕΛΛΑΔΑ

Bullying από καθηγήτρια καταγγέλλει 15χρονη μαθήτρια στο ΕΠΑΛ Κορδελιού

bullying-από-καθηγήτρια-καταγγέλλει-15χρονη-μ-175543

Να τεθεί σε διαθεσιμότητα καθηγήτρια στο 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού η οποία φέρεται να άσκησε bullying σε μαθήτρια που έχει καταγγείλει βιασμό από 16χρονο μαθητή του σχολείου, ζητά η οικογένειά της, μέχρι να διαλευκανθεί η σοβαρή υπόθεση.

Σε μήνυση που έχει καταθέσει η μητέρα της μαθήτριας κατά της καθηγήτριας και του διευθυντή του σχολείου αναφέρει ότι ο διευθυντής προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να συγκαλύψει το έγκλημα του βιασμού, ενώ η καθηγήτρια επιτέθηκε λεκτικά με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στον νομικό εκπρόσωπο της οικογένειας όταν εκείνος επισκέφτηκε το ΕΠΑΛ για να μιλήσει με τον διευθυντή.

Στην μηνυτήρια αναφορά η μητέρα της μαθήτριας που κατήγγειλε βιασμό τον περασμένο Νοέμβριο, υπόθεση η οποία έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, αναφέρει επίσης ότι «η θυγατέρα μου, θύμα βιασμού, δεχόταν επί σειρά ημερών βαρύτατο διασυρμό από συμμαθητές και συμμαθήτριες φιλικά προσκείμενων στον φερόμενο ως δράστη» και όπως αναφέρει χρειάστηκαν δυο εξώδικες ειδοποιήσεις, ώστε ο διευθυντής του σχολείου να πράξει το καθήκον του και να αναλάβει δράση για να σταματήσει το απάνθρωπο φαινόμενο, ενώ η καθηγήτρια «δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να επιτίθεται λεκτικά στην θυγατέρα μου με απίστευτους υβριστικούς χαρακτηρισμούς καθώς θεώρησε πως δυσφημίσαμε το σχολείο».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικογένειας κ. Φώτη Γροντά, το φαινόμενο της ψυχολογικής κακοποίησης από καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά συνεχίζεται ακάθεκτο, παρά την εξέλιξη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και παρά τη μήνυση που έχει υποβληθεί από την οικογένεια της 15χρονης μαθήτριας. Μάλιστα, ο κ. Γροντάς ανέφερε ότι ο διευθυντής του σχολείου είχε καλέσει την μαθήτρια και της άσκησε λεκτική ψυχολογική πίεση, προσπαθώντας να συγκαλύψει το περιστατικό.

Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Γροντάς, εκπρόσωπος της οικογένειας ανέφερε ότι: «Βιώνουμε δυστυχώς απίστευτες καταστάσεις, χυδαίες και απάνθρωπες επιθέσεις από καθηγήτρια σε μαθήτρια θύμα βιασμού στο 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού που ειλικρινά δεν γνωρίζω εάν μπορούν να χαρακτηριστούν τριτοκοσμικές. Καθηγήτρια να κάνει χρήση τόσο απεχθούς λεκτικής βίας απέναντι σε ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι θύμα βιασμού και να λέει μπροστά σε όλη την τάξη «αυτή ανοίγει τα πόδια της στα αγόρια». Την ίδια καθηγήτρια να απειλεί με μήνυση 15χρονο συμμαθητή που επιβεβαιώνει πως άκουσε το συγκεκριμένο σχόλιο».

Σύμφωνα με τον κ. Γροντά συγκλήθηκε ο Σύλλογος Διδασκόντων, όπου μαθητές πήγαν να καταθέσουν όσα ήξεραν για το bullying της καθηγήτριας απέναντι στην μαθήτρια ,αλλά η καθηγήτρια, που ήταν παρούσα, έπαιρνε το λόγο και διέκοπτε τις μαρτυρίες των μαθητών και τους έκανε λεκτικές επιθέσεις, απειλώντας τους με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Επισκέφθηκα το σχολείο ως εξουσιοδοτημένος αντίκλητος και εκπρόσωπος της οικογένειας και προειδοποίησα πως θα ξεκινήσουν νέες νομικές ενέργειες αν δεν σταματήσουν τα απαράδεκτα φαινόμενα και απαίτησα για λογαριασμό και της οικογένειας να τεθεί σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση» τονίζει ο κ. Γροντάς.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου