ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: Καταθέτω αγωγή στον Πολάκη

γεωργιάδης-καταθέτω-αγωγή-στον-πολάκ-175241

Αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη καταθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα όσα συνεχίζει να του καταλογίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης παίρνοντας το λόγο στη Βουλή μετά την σημερινή επανέναρξη της συζήτησης που είχε διακοπεί χτες μετά το πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον κ. Πολάκη.

«Δεν θα ξαναπαντήσω στον Παύλο Πολάκη ότι και αν ξαναπεί Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω» είπε καταλήγοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του.

Παίρνοντας το λόγο, μετά τον Παύλο Πολάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι είναι μια στιγμή που πρέπει να δειξουμε σοβαρότητα σημειώνοτας ότι υπάρχουν οι καταγραφές των βίντεο όπου χτες ζήτησα να μην διακοπεί η ομιλία Πολάκη.

«Η βουλή είναι χώρος συγκρούσεων απόψεων. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από όλα όσα λέει ο κ. Πολάκης» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε στη Βουλή το συνολικό πόρισμα για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης εμπλοκής του στο σκάνδαλο Novartis, λέγοντας ότι η απαίτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει η Δικαιοσύνη στη Βουλή την αρχειοθέτηση είναι παράνομη πράξη χωρίς τη δική μου συναίνεση.

«Καταθέτω στη Βουλή το σύνολο του πορίσματος αρχειοθέτησης. Αυτή η πράξη είναι ύμνος στην υπουργική μου θητεία. Γιατί εξετάζει την τιμολόγηση των φαρμάκων σε σχέση με τις υπουργικές μου αποφάσεις» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και όχι όπως είπε λόγω παραγραφής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε υποκριτή τον κ. Ραγκούση σε ότι αφορά τις αναφορές του περί κράτους δικαίου. «Οι διαφωνίες μας πως θα λυθούν; Με τσίγκινα σωβρακάκια;» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι «η προκαταρκτική επιτροπή που συστήσατε λέει ότι δεν μπορεί η Βουλή να κρίνει αν υπήρξε παθητική δωροδοκία και έστειλε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι είμαι αθώος».

«Ο εισαγγελέας λέει ότι δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για να κατηγορηθώ. Ακόμα συζητάμε για το αν είμαι ένοχος; Εγώ τι πρέπει να κάνω για να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να με κατηγορεί ότι παίρνω μίζες από τη Novartis; Τι άλλο θέλετε να κάνω για να σταματήσετε; Να κάνουμε δικαστήριο με πρόεδρο τον Πολάκη και εισαγγελέα το Βαξεβάνη;» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου