ΕΛΛΑΔΑ

Εντός Αυγούστου η ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

εντός-αυγούστου-η-ψήφιση-του-αντιρατσ-174414

Μέσα στον Αύγουστο θα ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία όρισε ως ημέρα εισαγωγής την Τρίτη 26 Αυγούστου. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις.

Το νομοσχέδιο «τροποποίηση του ν. 927/1979 και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου» είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 20 Νοεμβρίου 2013.

Είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Θερινό Τμήμα, αμέσως μετά τις ολιγοήμερες διακοπές.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως η επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής οι Π.Ρήγας και Κ.Τριαντάφυλλος στις 19 Ιουλίου για άμεση εισαγωγή προς συζήτηση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου «απέδωσε καρπούς, δικαιώνοντας την επιμονή του ΠΑΣΟΚ».

«Η καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας παραμένει για το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας, καθώς εκτός από διεθνή υποχρέωση της χώρας μας αποτελεί και στοιχείο δημοκρατικού αυτοπροσδιορισμού της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου