ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώστε -«Πλυντήριο» σκανδάλων η Βουλή

τσίπρας-ψεκάστε-ψηφίστε-τελειώστε-π-174261

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής, με τον Αλέξη Τσίπρα να εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα νομοθετήματα των τελευταίων ημερών, κάνοντας λόγο για ένα «θέατρο νομοτεχνικών βελτιώσεων με τη διαδικασία του ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώστε».

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για το πολυνομοσχέδιο το οποίο όπως είπε «αποδεικνύει ότι αυτό το δράμα δεν έχει τέλος. Έρχεται μια νέα μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία» είπε και προανήγγειλε πως «η κυβέρνησή σας φτάνει στο τέλος. Όσο κι αν ξηλώνετε το πουλόβερ της δημοκρατίας, η κυβέρνησης της μεγάλης συμπαράταξης της αριστεράς είναι η μόνη λύση σήμερα για τον τόπο», σημείωσε.

Αφού μίλησε για «μια δημοκρατία παράλυτη και ένα κοινοβούλιο απαξιωμένο, “πλυντήριο σκανδάλων”», όπως χαρακτηριστικά είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε καταγγελίες πως συνεχίζει «την παράδοση της κακής και πρόχειρης νομοθέτησης που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ειδικών συμφερόντων» και προειδοποίησε: «Μη νομίζετε ότι θα ξεφύγει κανείς με τέτοιες μεθοδεύσεις», αναφερόμενος στην εξαφάνιση όπως είπε των επικουρικών ταμείων.

«Η αληθινή αγάπη του κ. Σαμαρά είναι προς τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ»

Αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της συνάντησης με τις ομοσπονδίες των ένστολων, διερωτήθηκε σε ειρωνικό τόνο: «Τι έγινε η αγάπη σας για τους αστυνομικούς; Πόσο υποκριτές μπορεί να γίνεστε με τα προεκλογικά επιδόματα του κοινωνικού μερίσματος; Τιμωρείτε ένα κλάδο που κατάφερε να διατηρήσει υγιή τα επικουρικά ταμεία και τα εφάπαξ. Εχει λογική και ηθική αυτή η στάση της υποκρισίας. Της κολακείας και της ληστείας;», για να απαντήσει ότι «η αληθινή αγάπη του κ. Σαμαρά είναι προς τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ».

Φόρος «αίσχος» ο ΕΝΦΙΑ

«Εκατομμύρια νοικοκυριά στενάζουν κάτω από το βάρος του ΕΝΦΙΑ. Είναι ένας φόρος «αίσχος», που βάζει έχοντες και μη έχοντες στον ίδιο παρονομαστή» τόνισε και αναφέρθηκε εν συνεχεία στις εταιρείες offshore και στην μη κατεγραμμένη περιουσία τους, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση .

Για ακόμη μία φορά, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, υπογραμμίζοντας ότι «ζούμε πρωτόγνωρες αντικοινοβουλευτικές στιγμές τα τελευταία 4 χρόνια. Τέτοια περιφρόνηση της Δημοκρατίας δεν έχει υπάρξει στα κοινοβουλευτικά χρονιά. Έχετε οδηγήσει σε κοινοβουλευτική κατάντια τη Βουλή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και εν είδη απολογισμού συμπλήρωσε: «Έχετε κάνει σε τέσσερα χρόνια όσες επιστρατεύσεις δεν έγιναν από το ‘74 έως το ‘12». Θύμισε πως τις είχε αποκαλέσει «χουντικές μεθοδεύσεις» κάποτε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Πόσες πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχετε φέρει;» για να απαντήσει «24 στα 2 τελευταία χρόνια. Τις έχετε μετατρέψει σε καθημερινή πρακτική».

«Τη δε κοινοβουλευτική διαδικασία την απαξιώσατε εντελώς. Φτάσατε να αναθέσετε στο α’ θερινό (σ.σ. τμήμα της Βουλής) να αποφανθεί για το αν θα εφαρμοστεί ή όχι το Σύνταγμα. Σκεφτείτε πόσο αστείο είναι αυτό που πράξατε, παρακάμπτοντας τη βούληση του προέδρου της Βουλής», είπε με αφορμή τα όσα προηγήθηκαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην πρόταση για δημοψήφισμα για τη Μικρή ΔΕΗ.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου