ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν 14 απάτες με «μαϊμού» τροχαία στην Κοζάνη

εξιχνιάστηκαν-14-απάτες-με-μαϊμού-τρο-173712

Μόνο μια φορά κατάφεραν να πάρουν χρήματα οι απατεώνες με τα «μαϊμού» τροχαία που εξαπέλυσαν μπαράζ τηλεφωνημάτων σε 14 ηλικιωμένους κατοίκους της Κοζάνης μέσα σε ένα 24ωρο, αλλά η 49χρονη αλλοδαπή «εισπράκτοράς» τους συνελήφθη με αποτέλεσμα η Ασφάλεια να βρίσκεται στα ίχνη των συνεργών της.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν μια άγνωστη τηλεφώνησε στο σπίτι μιας 85χρονης παριστάνοντας την κόρη της και της είπε ότι είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, για την οποία χρειαζόταν χρήματα. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, επενέβαινε ένας άνδρας ο οποίος προσποιήθηκε τον γιατρό και έπεισε την ηλικιωμένη να καταβάλλει 25.000 ευρώ!

Η 85χρονη πείστηκε και οι απατεώνες την καθοδήγησαν να βάλει τα χρήματα σε μια σακούλα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι του σπιτιού της σε μια γυναίκα που θα πήγαινε να τα παραλάβει. Όμως, στο μεταξύ, αποκαλύφθηκε ότι η κόρη της έχαιρε άκρας υγείας κι έτσι ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί, που συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την 49χρονη την στιγμή που παρέλαβε το ποσό. Στην κατοχή της κατασχέθηκαν τα χρήματα που αποδόθηκαν στην 85χρονη, καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα και ένα τετράδιο σημειώσεων.

Από την εξέτασή τους, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι οι απατεώνες είχαν προσπαθήσει την ίδια ημέρα να εξαπατήσουν άλλους 13 ηλικιωμένους στην πόλη και σε άλλες περιοχές της Κοζάνης, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί τα υποψήφια θύματα ή συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονταν μαζί τους αντιλήφθηκαν την απόπειρα απάτης.Η συλληφθείσα, σε βάρος της 49χρονης σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής ομάδας και απάτες τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση, με την οποία οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης. Η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για τη ταυτοποίηση άλλων τριών μελών του κυκλώματος και την εξιχνίαση άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου