ΕΛΛΑΔΑ

Η εγχώρια ασφάλεια στο επίκεντρο της συνάντησης Β.Κικίλια – Κ.Παπούλια

η-εγχώρια-ασφάλεια-στο-επίκεντρο-της-σ-17250

Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας συζήτησε με τον Κάρολο Παπούλια θέματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, όπως η τρομοκρατία και η δράση των τζιχαντιστών, αλλά και η ροή μεταναστών προς την Ελλάδα, που, λόγω του πολέμου στη Συρία και στο Ιράκ, αυξήθηκε.

Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και ταυτόχρονα πυλώνας ασφάλειας για όλη την περιοχή, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

«Επειδή καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτούς τους κινδύνους, επιβάλλεται η ουσιαστική και διαρκής συνεργασία και η σύναψη διεθνών συμμαχιών. Η Ελλάδα οχυρώνεται μέσα από τις διεθνείς συνεργασίες της και λειτουργεί τελικά ως ο μοναδικός παράγοντας σταθερότητας στη νοτιοανατολική Λεκάνη της Μεσογείου» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.
«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και εντός των πυλών, αλλά και στο εξωτερικό, έτσι ώστε να εμπεδωθεί σε όλους ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα και ότι αυτό είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να έρθουν κι άλλες επενδύσεις εδώ, για να υπάρξει τελικά ανάπτυξη» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι η παράνομη μετανάστευση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για μια χώρα σαν την Ελλάδα και τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του φαινομένου χρειάζεται διεθνής συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τα συγχαρητήριά του στον υπουργό για τον αγώνα των γυναικών και των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας εναντίον της εγκληματικότητας.
«Η δημιουργία αισθήματος ασφάλειας είναι βασική προϋπόθεση για τη ζωή όλων των πολιτών της χώρας» είπε ο κ. Παπούλιας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου