ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Εξαρχείων την Κυριακή

ανάληψη-ευθύνης-για-την-επίθεση-με-μολ-17243

Την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, ανέλαβε με ανυπόγραφο κείμενό της στην ιστοσελίδα indymedia ομάδα αντιεξουσιαστών.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συντάκτες του, «πιστοί στη στρατηγική μας για διατάραξη της ομαλής κυκλοφορίας ναρκωτικών στην πλατεία, βρεθήκαμε μαζικά έξω από το 5ο Α.Τ. Εξαρχείων και επιτεθήκαμε στους προστάτες του κυκλώματος διακίνησης, σπάζοντας και βάζοντας φωτιά σε οχήματά τους, στο φυλάκιό τους, στην είσοδο του τμήματος. Η σύγκρουση με τις μαφίες και τους προστάτες τους είναι μέρος του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού αγώνα ενάντια στη συνθήκη της εξαθλίωσης και της υποταγής που θέλουν να επιβάλλουν συνολικά στην κοινωνία το κράτος και το κεφάλαιο.

Στην πλατεία Εξαρχείων, όπως και παντού, το κράτος σπρώχνει τα ναρκωτικά, αφενός ως μέρος της στρατηγικής του για τον έλεγχο, την αλλοτρίωση, την υποταγή, την εξαθλίωση και τελικά τον αφανισμό του νεανικού κυρίως προλεταριάτου και αφετέρου ως εμπόρευμα για την αποκόμιση τεράστιων οικονομικών κερδών, τόσο από το ίδιο το κράτος και τους υπαλλήλους του μπάτσους-δικαστές, όσο και από το ελεγχόμενο από παράκεντρα εξουσίας κύκλωμα διακίνησης…».

Σε άλλο σημείο του κειμένου τους, οι αντιεξουσιαστές υποστηρίζουν ότι «η ’ακυβέρνητη πολιτεία’ των Εξαρχείων, η πρωτεύουσα της ’ανομίας’ έχει τα δικά της αφεντικά που σκορπάνε το θάνατο στη νεολαία. Άβατο στην πλατεία Εξαρχείων υπάρχει μόνο για αυτούς. Για όσους διαπλέκονται οικονομικά με την αστυνομία.

Στα Εξάρχεια σήμερα, μια περιοχή που εδώ και δεκαετίες συνδέεται άμεσα και οργανικά με τους κοινωνικούς πολιτικούς αγώνες, μια περιοχή συνώνυμο της ριζοσπαστικής κριτικής και της αντίστασης στις επιλογές της εξουσίας, η στόχευση του κράτους είναι ξεκάθαρη: στρατιωτικός αποκλεισμός από τις πάνοπλες ομάδες των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, κρατικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατικής, εδραίωση του ναρκεμπορίου στην εμβληματική για την περιοχή και τους ανθρώπους της πλατεία, εξάπλωση των φαινομένων λουμπενοποίησης και κοινωνικού κανιβαλισμού, εκκένωση των δομών κοινωνικής αυτοοργάνωσης, μετατροπή των Εξαρχείων σε ένα χαμηλής αισθητικής διασκεδαστήριο, φθηνής και πειθαρχημένης εργασίας».

Η ίδια διαδικτυακή ανάρτηση καταλήγει σημειώνοντας ότι «τα Εξάρχεια της αντικαπιταλιστικής και αντικρατικής δράσης, τα Εξάρχεια της συντροφικότητας και της κοινωνικότητας, ο χώρος ελευθερίας αυτών που αγωνίζονται να αλλάξουν μια πραγματικότητα που αντιμάχεται τα όνειρα τους είναι ένα διαρκές διακύβευμα. Και δεν πρόκειται να το αφήσουμε τρόπαιο στα χέρια του κράτους, των αφεντικών και των μαφιόζων.

ΥΓ. Δεν θα μπορούσαμε παρά να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πολιτικούς κρατούμενους και σε όσους αγωνίζονται στις ελληνικές φυλακές, αφιερώνοντάς τους τη συγκεκριμένη ενέργεια, προειδοποιώντας παράλληλα την αστυνομία ότι την επόμενη φορά που θα σηκώσει χέρι σε κάποιον αιχμάλωτο σύντροφό μας, θα εισπράξει ξανά την οργή μας».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου