ΕΛΛΑΔΑ

Φίλης: Προτεραιότητα τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία

φίλης-προτεραιότητα-τα-ολοήμερα-δημο-172120

«Οι αλλαγές θα γίνουν βήμα – βήμα και σε βάθος χρόνου» δήλωσε ο Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Πρώτα θα ξεκινήσει το ολοήμερο δημοτικό σχολείο. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, έχουν φύγει 30.000 τα τελευταία χρόνια» είπε ο Νίκος Φίλης στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, εκτιμώντας ότι «θα υπάρξει συνεννόηση με την τρόικα γιατί τα οικονομικά πάνε καλά». «Υπάρχει τρόικα εσωτερικού που είναι βασιλικότερη του βασιλέως» πρόσθεσε.

«Η κατεύθυνση είναι η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Θέλουμε να υπάρξει μια δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και να υπάρξει και αλλαγή στο Λύκειο για να μην είναι εξεταστικός διάδρομος για το Πανεπιστήμιο» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει σκέψη για στρατιωτικά Λύκεια. Είναι εκτός πλαισίου της εκπαίδευσης και συνδέεται με την πρόσληψη στο δημόσιο» είπε ο κ. Φίλης, τονίζοντας ότι «δεν πιστεύω ότι προσφέρει στην ελεύθερη διάπλαση του παιδιού η στρατικοποίηση της εκπαίδευσης. Έχουμε εκκλησιαστικό Λύκειο, δεν βγάζει παπάδες».

Ο υπουργός παιδείας προανήγγειλε και ζεστό φαγητό σε μαθητές εκτός από τα 11.000 μικρογεύματα που μοιράζονται σήμερα. «Στέλνουμε κάθε μέρα 11.000 μικρογεύματα σε σχολείο που δεν υπάρχει κυλικείο και ο στόχος μας είναι να υπάρξει για πολλούς μαθητές ζεστό φαγητό και να βρούμε 200 τόνους γάλακτος από τους παραγωγούς της Μακεδονίας για σχολεία της Θεσσαλονίκης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου