ΕΛΛΑΔΑ

Λουράντος: Ποια φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη

λουράντος-ποια-φάρμακα-βρίσκονται-σε-17207
Συνεχίζεται η κόντρα φαρμακοποιών και ΕΟΦ σχετικά με τις ελλείψεις ευρέως συνταγογραφούμενων φαρμάκων, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του οργανισμού, Δημήτρη Λιντζέρη ότι «δεν υπάρχει καμιά έκτακτη ή συστηματική έλλειψη φαρμάκων».
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, έστειλε σήμερα νέα επιστολή στον ΕΟΦ με πλήρη κατάλογο των ελλείψεων, ανά εταιρεία, όπως κοινοποιήθηκε από τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ.

Οι φαρμακοποιοί επισυνάπτουν επίσης και κατάλογο ελλείψεων που καταγράφηκαν στις 11/11/2014 στα φαρμακεία όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τον κατάλογο του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, από 1/1/2014 μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου εμφανίζονται μόνιμες ελλείψεις σε ορμονικά σκευάσματα, αντιϋπερτασικά, αντικαταθλιπτικά, αντιπηκτικά, αντιδιαβητικά, φάρμακα για τη χοληστερόλη, τις αναπνευστικές παθήσεις, την επιληψία, τη νόσο Πάρκινσον, αντιβιοτικά και εμβόλια.

Δείτε τον κατάλογο με τις ελλείψεις κάνοντας κλικ εδώ.

Οι φαρμακοποιοί καλούν τον πρόεδρο του ΕΟΦ να διαπιστώσει και ο ίδιος την κατάσταση σημειώνοντας ότι «είναι στη διάθεσή του να περάσει από οποιοδήποτε φαρμακείο για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις ελλείψεις».

health.in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου