ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο πατέρας που άφηνε φίλους του να ασελγούν στην κόρη του

στη-φυλακή-ο-πατέρας-που-άφηνε-φίλους-τ-171903

Ο δικηγόρος της οικογένειας τονίζει ότι πρέπει «να ανοίξουν στόματα» – Τραγικοί μάρτυρες τα τέσσερα αδέρφια του θύματος

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στο Κακουργιοδικείο Άμφισσας η εξανλητική εκδίκαση μιας υπόθεσης, κατά την οποία ο πατέρας συναινούσε στην κακοποίηση της ΑμεΑ κόρης του από δύο φίλους του στη Λαμία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Ρεντίφης μίλησε στο mag24.gr και εξήγησε τι ειπώθηκε στο δικαστήριο, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως ότι πρέπει «να ανοίξουν στόματα».

Δείτε όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας:

Η Εισαγγελέας της διαδικασίας ήταν καταπέλτης και ζήτησε να τιμωρηθούν με τις πιο βαριές ποινές κάθειρξης, οι οποίες και επιβλήθηκαν. Ο πατέρας τιμωρήθηκε ως απλός συνεργός με έξι χρόνια κάθειρξη, ενώ οι δύο φίλοι του και φυσικοί αυτουργοί, τιμωρήθηκαν με ποινή κάθειρξης 10 ετών. Όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες και η έφεση δεν έχει για κανέναν από τους τρεις ανασταλτική δύναμη.

Τραγικοί μάρτυρες τα τέσσερα αδέρφια του θύματος, με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την παιδική τους ηλικία να μην αφήνουν καμία αμφιβολία για την κακοποίηση τους! Στις καταθέσεις τους τα παιδιά περιέγραψαν εκτός από τις περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος της ανήλικης αδερφής τους που υπέπεσαν στην αντίληψή τους και για τις συνθήκες που βίωναν σε ένα σπίτι – στάβλο με ξύλο και απειλές από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Οι τρεις άνδρες απολογήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, με τον πρώτο κατηγορούμενο, να παραδέχεται ότι είχε πάει με το κορίτσι δύο φορές, ενώ αντίθετα ο δεύτερος άνδρας επέμενε στην αθωότητά του. Όσο για τον πατέρα, όπως παρατήρησε και η Εισαγγελέας έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την περιουσία του παρά για την κατάσταση της κόρης του και των τεσσάρων άλλων παιδιών του.

Η καταγγελία άλλωστε για ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της μικρής υπήρχαν στα συρτάρια των «αρμόδιων» υπηρεσιών από το 2016!

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου