ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή αγωνίας αστυνομικών στον Μ. Χρυσοχοΐδη για τον κορονοϊό

επιστολή-αγωνίας-αστυνομικών-στον-μ-χ-171182

Μια απίστευτη ανετοιμότητα και καμία πρόβλεψη για τους αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19 (κορονοϊός) και στους οποίους ο Ε.Ο.Δ.Υ. συνιστά να παραμείνουν για 14 ημέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό, επισημαίνει με επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Το συνδικαλιστικό σωματείο κάνει λόγο για επείγουσα ανάγκη έκδοσης εγκυκλίου για το αστυνομικό προσωπικό.

Η αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία απευθύνονται οι αστυνομικοί προκειμένου να προβούν στις ενδεδειγμένες υπηρεσιακές ενέργειες, απαντούσε ότι δεν υπάρχει έως σήμερα καμία εγκύκλιος που να προβλέπει τη δικαιολόγηση του κατ’ οίκον περιορισμού για το αστυνομικό προσωπικό, με συνέπεια να επικρατεί σύγχυση.

Η όλη κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικαλιστικού σωματείου, έχει κάνει τις αστυνομικές υπηρεσίες να… αυτοσχεδιάζουν προκειμένου οι συνάδελφοι τους να τηρήσουν τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και να μην διακινδυνεύσουν πιθανή μετάδοση του επικίνδυνου ιού στον χώρο εργασίας τους. Οι ένστολοι συνδικαλιστές απευθυνόμενοι στον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη, παρακαλούν να προβεί σε άμεσες ενέργειες προς τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να εκδοθεί εγκαίρως σχετική εγκύκλιος που θα αφορά τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου