ΕΛΛΑΔΑ

Ακριβή η διαμονή στα ελληνικά νησιά τον Αύγουστο -Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων [πίνακες]

ακριβή-η-διαμονή-στα-ελληνικά-νησιά-το-171173

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας για τα μπάνια τα του λαού όπως συνηθίζεται να λέμε στην Ελλάδα, αλλά και της τουριστικής «εισβολής» και η πληρότητα στους περισσότερους προορισμούς αγγίζει το 100%.

Την ίδια ώρα πάντως φαίνεται πως την ανηφόρα τράβηξαν και οι τιμές στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα. Αφού η χώρα μας είναι ανάμεσα στους πιο ακριβούς ξενοδοχειακούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Οπως από τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το μήνα Αύγουστο 2014 η χώρα μας τον τελευταίο μήνα του φετινού καλοκαιριού καταφέρνει να καταλάβει την πρώτη θέση στην αύξηση ξενοδοχειακών τιμών στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία αποτελούν τις πρωταθλήτριες στην αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών για τον Αύγουστο 2014 με ποσοστό 21 τοις εκατό και τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 158 ευρώ, έναντι 131 ευρώ τον Αύγουστο του 2013. Την ίδια στιγμή τα ανταγωνιστικά προς την Ελλάδα κράτη, παρουσιάζουν μια μικρή αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο. Το μικρότερο ποσοστό αύξησης (ένα τοις εκατό) ανήκει στην Τουρκία η οποία διατηρεί τις τιμές της στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου