ΕΛΛΑΔΑ

Eρχεται και το εμβόλιο της Sanofi τον Απρίλιο

eρχεται-και-το-εμβόλιο-της-sanofi-τον-απρίλιο-170540

Πάνω από 300 αντιικές θεραπείες για τον κορονοϊό έχουν ήδη ξεκινήσεις να διανέμονται στα σπίτι πολιτών που νοσούν με covid ανέφερε η Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας κορονοϊού. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ένα ακόμη εμβόλιο, της Sanofi, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Απρίλιο.

Ειδικότερα η κα Γκάγκα σημείωσε ότι “Η πανδημία δεν είναι ελεγχόμενη ακόμη. Οι δείκτες είναι ψηλά. Το εμβόλιο της NOVAVAX έρχεται μέσα στο μήνα και τον Απρίλιο το εμβόλιο της SANOFI” και πρόσθεσε ότι “έχουμε ήδη τα χάπια που ξεκίνησαν να στέλνονται σε σπίτια ασθενών. Έχουν εγκριθεί πάνω από 300 αιτήσεις για αντιικά φάρμακα” σημείωσε.

H κ. Γκάγκα αποκάλυψε ότι από αρχές Μαρτίου θα παραλάβουμε πιθανότατα και αντιικά χάπια κατά της COVID από άλλη εταιρεία (Pfizer).

Σχετικά με την επιδημία, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε από την πλευρά της ότι διατηρείται σταθερή αλλά σε υψηλά επίπεδα, με τα ενεργά κρούσματα να ανέρχονται στα 140 χιλιάδες άτομα. Ο δε επταήμερος μέσος όρος νέων κρουσμάτων είναι 19.000.

Αυξητικές τάσεις σημειώνονται σε περιοχές της Θράκης, νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα,

Ανέφερε ακόμη ότι αυξήθηκε ο δείκτης θετικότητας αλλά αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν έγιναν πολλά τεστ.

Η καθηγήτρια σημείωσε επίσης ότι περίπου 4500 ασθενείς εξακολουθούν να νσοηλεύονται με αποτέλεσμα να είναι κατειλημμένες κατά 57% οι απλές κλίνες και κατά 85% οι κλίνες ΜΕΘ. Ο δε κυλιόμενος μέσος όρος νέων εισαγωγών διατηρήθηκε σταθερός την εβδομάδα στις 455.

Το 88% των νέων εισαγωγών αφορούν σε κρούσματα που φέρουν την Παραλλαγή Όμικρον.

Σχετικά τις μικρές ηλικίες η καθηγήτρια σημείωσε ότι το 90% των κρουσμάτων στα παιδιά είναι ασυμπτωματικά. Επίσης περίπου 90 με 100 παιδιά νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή ένας αριθμός που διατηρείται σταθερό και αφορά κυρίως μικρά παιδιά, κάτω των 11 ετών.

Ακόμη η κα Παπαευαγγέλου είπε ότι δημοσιεύθηκε σήμερα και η νέα μελέτη Λύτρα -Τσιόδρα σύμφωνα με την οποία ο εμβολιασμός απέτρεψε 20.000 θανάτους στην χώρα μας.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου