ΕΛΛΑΔΑ

Σύψας: Τα 4 ορφανά κρούσματα έκλεισαν τα σχολεία – Άσχημα νέα για τον 66χρονο

σύψας-τα-4-ορφανά-κρούσματα-έκλεισαν-τα-169937

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Νίκος Σύψας στο Mega αποκάλυψε ότι τα τέσσερα “ορφανά” κρούσματα στην πρωτεύουσα οδήγησε στην απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων.

Οι τέσσερις φέρονται να μην έχουν ύποπτο ιστορικό, να μην έχουν ταξιδέψει σε χώρα με επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει, γεγονότα που προκαλούν ανησυχία. Πρακτικά, οι αρχές δεν είχαι σε θέση να γνωρίζουν πως “κόλλησαν” οι τέσσερις τον ιό κι αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που αλλάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ειδικότερα ο Νίκος Σύψας σε δηλώσεις του στο MEGA σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων όλης της χώρας ανέφερε ότι: “Τα σχολεία κλείνουν για 14 ημέρες γιατί εμφανίστηκαν 5 “ορφανά” κρούσματα τα οποία δεν γνωρίζουμε από που κόλλησαν”.

Όσον αφορά στα φροντιστήρια ο κ. Σύψας τόνισε ότι θα υπάρξουν διευκρινήσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στα φροντιστήρια. Η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά σύμφωνα με τον Καθηγητή και θα εξαρτάται από τον αριθμό των μαθητών του τμήματος. Λίγο αργότερα ωστόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζήτησε να κλείσουν όλα τα φροντιστήρια.

“Δεν είναι καλά τα νέα για τον 66χρονο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πάτρας” διευκρίνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να επεκταθεί περισσότερο.

Πέντε νέοι ασθενείς, 89 στο σύνολο

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κοροναϊό, ανέρχεται πλέον σε 89. Παράλληλα ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου