ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Άδειες γονέων με παιδιά έως 15 ετών-Τα μέτρα σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

κορονοϊός-άδειες-γονέων-με-παιδιά-έως-1-169768

Μέτρα διευκόλυνσης και στήριξης γονέων και επιχειρήσεων μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει σχολεία και πανεπιστήμια για 15 ημέρες λόγω κορονοϊού, αποφασίστηκαν σε διυπουργική σύσκεψη στο οικονομικό επιτελείο.

Η σχετική εγκύκλιος θα δημοσιευτεί αύριο, Τετάρτη, ωστόσο από την σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ στην οποία μετείχαν οι Χρήστος Σταϊκούρας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Γιάννης Βρούτσης, Θόδωρος Σκυλακάκης προκύπτει ότι η πολιτεία θα στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις και θα διευκολύνει γονείς που έχουν παιδιά ως 15 ετών, είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Ανακοίνωση – Σύσκεψη για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κορονοϊού

«Στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκαν σήμερα και αφού εξέτασαν ενδελεχώς την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Οικονομία και στην κοινωνία, συμφώνησαν στα εξής:

1. Το Κράτος θα συνδράμει και θα στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και θέσεις εργασίας. Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικά μέτρα, επιπροσθέτως εκείνων που έχουν ανακοινωθεί για συγκεκριμένες περιοχές.

2. Θα διευκολυνθούν εργαζόμενοι στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Τετάρτη.

Το σύνολο του παραγωγικού ιστού – Πολιτεία, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι – θα χρειαστεί να συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών και πρωτοφανών επιπτώσεων του κορονοϊού. Απαιτείται, απ’ όλους μας, ενότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

Οπως προκύπτει από τις πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο εργοδότης θα έχει ένα πλαίσιο επιλογής.

-Η μία εναλλακτική είναι η τηλεεργασία όπου αυτή είναι δυνατή.
-Η άλλη εναλλακτική είναι ευέλικτο ωράριο αν είναι εφικτό.
-Η τρίτη επιλογή είναι η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού (η οποία θα καλύπτεται από το κράτος και τον εργοδότη και όχι από την κανονική άδεια του εργαζομένου.

Ενώ το αρχικό σενάριο του ΥΠΟΙΚ ήταν οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν τις επόμενες ημέρες, οι εξελίξεις τους πρόλαβαν καθώς λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στο οικονομικό επιτελείο ανακοινώθηκε από τον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια η 14ήμερη αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλες τις βαθμίδες (από βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι Πανεπιστήμια) αλλά και τα φροντιστήρια για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου