ΕΛΛΑΔΑ

Εφοδοι σε συνδέσμους μετά από δύο περιστατικά οπαδικής βίας στην Ήπειρο

εφοδοι-σε-συνδέσμους-μετά-από-δύο-περι-169727

Αιφνιδιαστικές έρευνες σε κτίρια όπου στεγάζονται σύνδεσμοι φιλάθλων σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου εξαπέλυσαν οι αστυνομικές υπηρεσίες, μετά από δυο αλλεπάλληλα περιστατικά οπαδικής βίας στην Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα. Εκτός από τους υπευθύνους των συνδέσμων που συνελήφθησαν, εντοπίστηκαν και οι δράστες των δυο επιθέσεων.

Πρόκειται για δυο Έλληνες οι οποίοι μαζί με έναν ακόμη, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, πλησίασαν φορώντας μπλούζες με διακριτικά ποδοσφαιρικής ομάδας σε κεντρικό δρόμο της Πρέβεζας έναν 30χρονο που φορούσε μπουφάν με διακριτικά άλλης ομάδας, τον γρονθοκόπησαν τραυματίζοντάς τον και του το άρπαξαν. Μετά από έρευνα της Ασφάλειας, τα στοιχεία των δύο δραστών ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας, σωματική βλάβη, απειλή και παράνομη βία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και του τρίτου.

Όμως, αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό οπαδικής βίας, που εξελίσσεται σε μάστιγα και στην Ήπειρο. Πριν από λίγες μέρες, τέσσερις χούλιγκαν που φορούσαν κουκούλες full face επιτέθηκαν σε 40χρονο και τον χτύπησαν με… σφυριά, όταν προσπάθησε να τους εμποδίσει να αρπάξουν από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο κέντρο της Ηγουμενίτσας τρεις αθλητικές μπλούζες που ήταν κρεμασμένες με σκοπό να τις καταστρέψουν! Για την επίθεση έχει ταυτοποιηθεί ένας 20χρονος, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τους άλλους τρεις συνεργούς του.

Τα συνεχόμενα περιστατικά βίας, οδήγησαν στην επιχείρηση των αστυνομικών που έκαναν έρευνες σε δύο συνδέσμους φιλάθλων, το απόγευμα της Τετάρτης. Στον έναν από αυτούς κατασχέθηκαν μια σιδερογροθιά και ένας σουγιάς με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο υπεύθυνος και να παραπεμφθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ και στον άλλο συνελήφθη ο υπεύθυνος καθώς ο σύνδεσμος δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου