ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Συμμετοχή της ΕΥΠ στις έρευνες – Αναζητούνται και άλλοι δράστες

δολοφονία-άλκη-συμμετοχή-της-ευπ-στις-169103

Πολύ πιο κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, στο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο υπάρχουν αποτυπώματα DNA του 23χρονου συλληφθέντα, αλλά βρέθηκε και αίμα του Άλκη.

Επιπλέον, όμως, στο μαχαίρι υπάρχουν και άλλα αποτυπώματα, τα οποία η αστυνομία θεωρεί ότι θα «δείξουν» ολόκληρη τη συμμορία, που ευθύνεται για τον θάνατο του 19χρονου.

Όπως μετέδωσε το OPEN, στις έρευνες μπαίνει πλέον και η ΕΥΠ και θεωρείται θέμα χρόνου το να συλληφθούν και οι άλλοι δράστες, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν ταυτοποιηθεί.

Έχουν ταυτοποιηθεί άλλα έξι άτομα

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εντείνονται κάθε ώρα που περνάει, καθώς η εντολή είναι να μην χαθεί χρόνος που μπορεί να αξιοποιήσουν οι δράστες για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Έτσι, οι προσπάθειες εστιάζουν στην εύρεση νέων στοιχείων που θα «δέσουν» την ταυτοποίηση και άλλων έξι ατόμων που φέρονται να έχουν λάβει μέρος στη στη δολοφονία του Αλκη.

Ο Αλέξης Κούγιας, που είναι ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου δολοφονηθέντα, ανέφερε την Πέμπτη ότι «έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι έξι δράστες», τονίζοντας πως «πήγανε για να σκοτώσουν».

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε σε σχετικές δηλώσεις στο STAR: «Έχω πληροφορηθεί ότι αυτή τη στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες. Μιλάμε για τουλάχιστον άλλα έξι άτομα».

Σε άλλες σχετικές δηλώσεις του στο MEGA, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως «κατόπιν της κατηγορίας που απήγγειλε ο εισαγγελέας, όλοι όσοι συλληφθούν, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες συνέργειας και συμμετοχής στην δολοφονία του Άλκη και, παράλληλα, για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, και φυσικά την ποινή καθείρξεως έως 15 χρόνια».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου