ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελένη Καραμαλέγκου νέα κοσμήτορας στη Φιλοσοφική Σχολή

η-ελένη-καραμαλέγκου-νέα-κοσμήτορας-σ-16910

Εξελέγη τελικά με 72% επί του συνόλου του εκλεκτορικού σώματος η κυρία Ελένη Καραμαλέγκου στη θέση της κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Οι εκλογές διεξήχθησαν χθες, Τρίτη, και συμμετείχαν 244 εκλέκτορες.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν της είχε επιτρέψει να λάβει μέρος στις εκλογές πριν από ένα χρόνο με το επιχείρημα ότι δεν έπεισε τα μέλη του. Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει αντίδραση στα μέλη της σχολής που κατήγγειλαν αποκλεισμό για πολιτικούς λόγους της κυρίας Καραμαλέγκου, καθώς είχε πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις υπέρ των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, αλλά είχε καταφερθεί εναντίον των διατάξεων του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ.

Στη συνέχεια το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έπειτα από ερώτημα του υπουργείου Παιδείας, γνωμοδότησε ότι οι πανεπιστημιακοί πρέπει να αποκλείονται απο τις κρίσεις τους μόνο ύστερα απο εμπεριστατωμένη επιστημονική αιτιολογία.

Τελικά η κυρία Καραμαλέγκου έθεσε ξανά υποψηφιότητα για τη θέση του κοσμήτορα και ήταν μάλιστα η μόνη υποψήφια· έγινε δεκτή και τελικά εξελέγη. Για την ιστορία, 289 εκλεκτόρων, ψήφισαν 244 και καταγράφηκαν 40 λευκά ψηφοδέλτια. Η κυρία Καραμαλέγκου έλαβε και τα 204 έγκυρα ψηφοδέλτια.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου