ΕΛΛΑΔΑ

Εστειλαν λαθραία φορτία μέσω μεταφορικής και ταξί

εστειλαν-λαθραία-φορτία-μέσω-μεταφορ-165406

Στη σύλληψη δύο ατόμων, μελών συμμορίας που ενέχεται σε εμπορία και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 18.500 πακέτα τσιγάρα. ΄Ενας επαγγελματίας οδηγός ΤΑΞΙ που μετέφερε τους δράστες μαζί με μέρος του φορτίου, συνελήφθη επίσης.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης του κυκλώματος ήταν η αποστολή των λαθραίων φορτίων μέσω μεταφορικής εταιρείας

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν ΤΑΞΙ που μετέφερε τους δύο δράστες, στην περιοχή του κέντρου της πόλης Σε έλεγχο που ακολούθησε και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών τρείς μεγάλες πλαστικές τσάντες που περιείχαν 1.190 πακέτα τσιγάρα και 24 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Άμεσα συνελήφθησαν τόσο οι δύο αλλοδαποί όσο και ο οδηγός του οχήματος.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, συνεργός των δύο αντρών, που αναζητείται, απέστελλε με μεταφορική εταιρεία τα παράνομα φορτία, από χώρους της οποίας τα παραλάμβαναν οι αλλοδαποί συλληφθέντες προκειμένου να τα διοχετεύσουν στην αγορά.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στια σπίτια των μελών του κυκλώματος και σε αποθηκευτικό χώρο της μεταφορικής εταιρείας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν επιπλέον 17.441 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 887 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου