ΕΛΛΑΔΑ

Αρναούτογλου: «Καμπανάκι» για τη νέα κακοκαιρία που φέρνει χιόνια και ισχυρούς ανέμους – Για ποιες περιοχές

αρναούτογλου-καμπανάκι-για-τη-νέα-κ-164604

Όπως έχουν ήδη επισημάνει οι μετεωρολόγοι από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης έρχεται νέα σφοδρή κακοκαιρία, με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί τους κατοίκους στη Δυτική Μακεδονία αφού εκεί τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα από τις αμέσως επόμενες ώρες.

Αναλυτικότερα, ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ3 μίλησε για τη:

  • Φλώρινα,
  • Καστοριά,
  • Κοζάνη
  • και Γρεβενά

Ο καιρός «θα το «γυρίσει σε χιόνι με πολύ δυνατό άνεμο χοντρικά μετά τις 22:00 – 23:00 απόψε το βράδυ Δευτέρα 7/2 και μετά», προειδοποίησε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αναλυτικότερα, για το επόμενο 24ωρο θα έχουμε σφοδρούς βοριάδες σχεδόν σε όλη τη χώρα λόγω ενός νέου χαμηλού βαρομετρικού το οποίο κινείται γρήγορα προς την περιοχή μας.

Από το βράδυ, λοιπόν, της Δευτέρας θα έχουμε χιονόπτωση και βόρειο άνεμο και από το πρωί τα χιόνια θα είναι πυκνά σε συνδυασμό με τους ανέμους στη Δυτική Μακεδονία, ενώ βροχές θα έχουμε και στην Κεντρική Μακεδονία.

Μέχρι το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο, στην Στερεά, στην Εύβοια, στη ΝΑ Θεσσαλία στη Μαγνησία, στην Χαλκιδική, στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν συννεφιές και μπόρες βροχής αλλά και χιονιού.

Στο Αιγαίο έως και την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος και θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες.

Ο καιρός από το μεσημέρι της Τρίτης

Από το μεσημέρι και μετά στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα ανοίξει, αλλά από τις Σποράδες έως και την Κρήτη θα έχουμε φαινόμενα με βροχή και παροδικές χιονοπτώσεις.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα πνέουν άνεμοι 7 και 8 μποφόρ με περιοχές της Θεσσαλίας, την Στερεά και την Πελοπόννησο να φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις από τα 400 μέτρα και πάνω, ενώ χρειάζεται προσοχή στους ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε χιονοπτώσεις βροχές και χιόνια πάνω από τα 300 μέτρα χωρίς κάτι αξιόλογο, ενώ από το μεσημέρι θα έχουμε βελτίωση των φαινομένων, αλλά πάντα με ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία από 5 έως 9 βαθμούς.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου