ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ανατροπή σε υπόθεση ομαδικού βιασμού

ρόδος-ανατροπή-σε-υπόθεση-ομαδικού-βι-163702

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενη για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση ενός 21χρονου Αλβανού κι ενός 23χρονου ημεδαπού, παραπέμφθηκε με κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, για την 6η Απριλίου 2022, μια 26χρονη Αγγλίδα που τους κατήγγειλε για ομαδικό βιασμό.

Οι δύο νεαροί έχουν κριθεί αθώοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω για βιασμό που τελέστηκε από δύο δράστες οι οποίοι ενήργησαν από κοινού.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως που επεσήμανε ότι δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του βιασμού προσθέτοντας ότι υπήρξε συναίνεση καθόλη τη διάρκεια της πράξεως, όπως προέκυψε από την αποδεικτική διαδικασία.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρουσίασαν στο δικαστήριο φωτογραφικό υλικό από αναρτήσεις στα social media και σε ιστοσελίδες της Αγγλίδας που πραγματικά προκάλεσε έκπληξη στο ακροατήριο.

Οι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Είχαν δε μηνύσει την Αγγλίδα, υποστηρίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι ψεύδεται. Η εγκαλούσα εν γνώσει της αναλήθειας της κατάθεσής της, όπως είπαν, κατέθεσε ψευδώς ότι την βίασαν, αφού δεν ευρέθησαν ίχνη άσκησης βίας, καθώς δεν διαπιστώθηκε καμία κάκωση σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός της.

Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί στις 30 Ιουλίου του 2017. Η Αγγλίδα υποστήριξε ότι οι δύο άντρες τη βίασαν σε δωμάτιο πίσω από εστιατόριο. Η 26χρονη εργαζόταν συγκεκριμένα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λίνδο και ανέπτυξε ερωτική σχέση με τον 21χρονο, ο οποίος εργαζόταν στο ίδιο κατάστημα. Τον δεύτερο είχε δει ορισμένες φορές σε άλλο κατάστημα στην ίδια περιοχή, όπου εργαζόταν.

Η 26χρονη με τον 21χρονο πήγαν στο κατάστημα, όπου εργαζόταν ο 22χρονος για διασκέδαση. Εκεί ο 21χρονος την ενημέρωσε ότι θα τον φιλοξενούσαν στο σπίτι που έμεναν. Σύμφωνα με την καταγγελία, αφού πρώτα πήγαν όλοι μαζί σε έναν φούρνο για να φάνε, κατέληξαν σε ένα δωμάτιο, όπου, όπως υποστηρίζει η Αγγλίδα είχε πάει για πρώτη φορά. Ο σύντροφός της άρχισε, όπως είπε να την φιλάει και σε κάποια στιγμή παρουσιάστηκε στον χώρο ο δεύτερος, φορώντας μόνο το εσώρουχό του.

Ο 21χρονος, όπως ισχυρίστηκε, της ζήτησε να τον φιλήσει και εκείνη αρνήθηκε και σε κάποια στιγμή την ακινητοποίησε με το βάρος του σώματός του, της έβγαλε το εσώρουχο και της ανέβασε την φούστα ενώ ο δεύτερος κοιτούσε. Κατόπιν την εξανάγκασαν, όπως διατείνεται, σε ασελγείς πράξεις και ήλθαν σε ερωτική επαφή μαζί της, διαδοχικά. Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, όλα αυτά δεν ίσχυαν και πλέον η 26χρονη αναμένεται να βρεθεί κατηγορούμενη για μια υπόθεση που έστησε και ξεκίνησε η ίδια.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου